Dünyadan Türkiye'ye destek mesajları yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan Türkiyeye destek mesajları yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 12:44

İstanbul'da terör saldırısının ardından dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Paris Belediye Başkanı Hidalgo, İstanbul Vezneciler'de gerçekleşen saldırı sonra Twitter üzerinden İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a taziye dileklerini iletti. Hidalgo; mesajında, "İstanbul: Vezneciler saldırısı kurbanlarının, ailelerinin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın acısını paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Dünyadan Türkiyeye destek mesajları yağıyor

ABD'DEN "OMUZ OMUZAYIZ" MESAJI

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, saldırının ardından Twitter hesabından taziye mesajları paylaştı. Büyükelçilik hesabından atılan tweet'lerde şöyle denildi:

"İstanbul’daki vahşi terör saldırısının derin üzüntüsü içindeyim. Hiçbir amaç, böylesi mantıksız bir şiddeti haklı gösteremez. Yaralılara acil şifalar diliyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve dostlarına taziyelerimizi sunuyoruz. Bu menfur saldırıyı kınıyor, terörle mücadelede Türkiye ile omuz omuza durmayı sürdürüyoruz."

Haberin Devamı

ALMANYA'DAN KINAMA

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier adına yapılan açıklamada, ”Dışişleri Bakanı Steinmeier, İstanbul’daki vahşi saldırıyı en ağır şekilde kınıyor. Türkiye’nin terör saldırıları sonucunda bir kez daha ölü ve yaralılar nedeniyle yas tutmak durumunda kalması sarsıcı. Düşüncelerimiz şu anda Türk dostlarımızla birlikte. En derin duygularımız kurbanların aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte” ifadeleri kullanıldı.

İNGİLİZ ELÇİ: ŞOKTAYIM

Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Twitter hesabından "İstanbul sokaklarında bir başka bombalı saldırıdan dolayı yitirilen hayatlar karşısında yine şoktayım. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifa dilerim" açıklamasını paylaştı.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kalbimiz bugünkü İstanbul saldırısının kurbanlarıyla; Birleşik Krallık bu akıl dışı ve korkunç vahşeti kınıyor" dedi.

AZERBAYCAN VE KATAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Haberin Devamı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Vezneciler'deki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, İstanbul'daki saldırıda hayatını kaybedenler için son derece kederlendiğini bildirdi.  Aliyev, mesajında şunları kaydetti: "Bu acımasız terör saldırısı, terörün tüm çeşitlerine karşı en sert mücadele edilmesinin önemini bir kez daha teyit etti. Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum. Allah rahmet eylesin."

Haberin Devamı

Katar Dışişleri Bakanlığının, resmi haber ajansı QNA'da yer alan açıklamasında ise Katar'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında yer aldığı belirtilerek, "İstanbul'da bu sabah düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin güvenlik ile istikrarını muhafaza etmek için aldığı tüm önlemleri destekliyoruz" denildi.

Sebebi ne olursa olsun Katar'ın şiddet ve terör eylemlerinin her türlüsüne karşı olduğu vurgulanan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, Türk hükümeti ve halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dilendi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Vezneciler semtindeki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, çevik kuvvet polislerini hedef alan terör saldırısında yedisi polis, 11 kişinin hayatını kaybettiğini, üçü ağır 36 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Haberin Devamı

 AVUSTURYA'DAN KINAMA

Saldırı ayrıca Avusturya Başbakanı Christian Kern tarafından kınandı. Her iki lider de Türkiye'deki terör saldırısına değindiler ve kınama açıklamalarında bulundular. ÖVP lideri Mitterlehner, terörle mücadele için uluslararası işbirliğinin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

 FRANSA'DAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Elysee Sarayı'nın sitesinden yapılan açıklamada, İstanbul'da düzenlenen terör saldırısının kınandığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Bu sabah, İstanbul'daki menfur terör saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diler ve Türk halkı ile tam dayanışma içinde olduğumuzu ifade ederiz. Her zamankinden daha fazla terörizmin tüm biçimlerine karşı mücadele etmek ve ortak kararlılığı güçlendirmek gerekir."

Haberin Devamı

YUNANİSTAN'DAN KINAMA

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Bugün İstanbul’da çok sayıda kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kati şekilde kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor ve dost Türk halkına tam desteğimizi ifade ediyoruz” denildi. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari ise yaptığı yazılı açıklamada11 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını şiddetle kınayarak, Türk hükümeti, halkı ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Ensari, açıklamasında terörle mücadelede uluslararası alanda ciddi ve toplu halde mücadelenin gerekliliğine dikkati çekti.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da terör saldırısı kınanarak, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi. Bakanlığın açıklamasında Mısır'ın, Türk halkının yanında olduğu ifade edildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı da "korkakça" şeklinde nitelendirdiği saldırıyı kınayarak, Türk hükümeti ve halkına başsağlığı mesajını iletti. Açıklamada, terörün her türlüsünün kınandığı vurgulanarak, Filistin'in terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğu belirtildi. Bakanlık ayrıca "terörü yok etmek" için uluslararası cephe oluşturulması çağrısında bulundu.

Öte yandan, Suriyeli muhaliflerin çatı oluşumu SMDK yaptığı yazılı açıklamayla Vezneciler'deki saldırıyı kınayarak, güvenlik ve istikrarı hedef alan terör eylemlerine karşı Türkiye'nin yanında olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!