Pardon yanlış hesap yapmışız

Güncelleme Tarihi:

Pardon yanlış hesap yapmışız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 00:00

Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremin ardından, TOKİ’nin yaptığı evleri satın alıp yerleşen depremzedelerin borçlarına 2 ile 12 bin lira arasında değişen ‘yanlış hesap’ farkı eklendi. Depremzedeler, zamma tepki gösterirken, TOKİ’nin sözleşmeye uygun davranmasını istedi.

Haberin Devamı

KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’nde 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, TOKİ’nin yaptığı evleri satın alıp yerleşen depremzedelerin borçlarına yanlış hesap yapıldığı ileri sürülerek konut başına 2 bin ile 12 bin lira arasında değişen fark eklendi. Zamma tepki gösteren depremzedeler fiyat artışlarının geri çekilmesini istedi.

TOKİ, Simav’daki depremin ardından evleri ağır hasar görenler için 6 ay gibi kısa bir sürede Muradınlar Mahallesi’nde toplam 928 kalıcı konut yaptı. Depremzedeler, büyüklüğüne ve mevkisine göre fiyatı 67 bin lira ile 88 bin lira arasında değişen, ilk 2 yılı ödemesiz 20 yıl vadeli, depreme dayanıklı konutlara geçen yıl kasım ayında kurayla yerleşti. Çeşitli eksikliklere rağmen evlerinde oturmaya devam eden depremzedeler, TOKİ’nin yanlış hesap yapıldığını ileri sürerek, konut başına 2 bin ile 12 bin lira arasında ek ödeme istemesi üzerine şaşkına döndü.

Haberin Devamı

Sözleşmeye sadık kalınsın

Yapılan artışı doğru bulmadığını belirten depremzede Mehmet Ekinci (41), “Önce dedikodusu çıktı. İnanmadık. Ardından işin aslını öğrenmek amacıyla Ziraat Bankası’na gittik. Meğer doğruymuş. TOKİ benim evime 8 bin lira zam yapmış. Bunu kabullenemem” derken, TOKİ ile 64 bin liraya sözleşme imzaladığını belirten Ayşe Ekinci (67) de, “Eve yerleştim. Şimdi evimin değerinin 76 bin liraya yükseldiğini öğrendim. Benim evim duvara bakıyor. En yüksek artışı da benim evime uygulamışlar. Bu nasıl bir mantıktır. Aklım almıyor” diye konuştu. Mağdurlardan Birgül Baki (52) de, “Deprem sonrası başımızı sokacak bir evimiz oldu diye sevinirken şimdi fiyatının artması karşısında şoke oldum. Bu fiyatlar insin. Biz bu haliyle ödeme yapmayız. Sözleşmeye sadık kalınsın” dedi.

MHP’li vekil Meclis’e taşıyacak

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, sıkıntının kendisine iletildiğini, konuyu bir önerge vererek TBMM gündemine taşıyacağını söyledi. Işık, “Van’da konutlarda indirime giden hükümet Simav’da fiyat yükseltiyor. Bunu anlamak mümkün değil. Onların bu haklı mücadelelerinde yanlarında yer alacağım. Umarım yanlıştan dönülür” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kaymakam: Bize dilekçe vermesinler

SİMAV Kaymakamı Yüksel Ünal, TOKİ’nin depremzedeler için yaptığı evlerdeki fiyatlandırmadan kendilerinin haberi olmadığını belirterek, “Vatandaşlar, bize şikayet dilekçesi veriyor. Biz de bunları TOKİ ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) bildiriyoruz. Vatandaşlarımız, şikayetlerine daha hızlı cevap alabilmek istiyorsa, dilekçelerini bizim yerimize TOKİ veya AFAD’ın internet sitelerine yazabilirler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!