Paraya değil, en büyük hayaline geldi

Güncelleme Tarihi:

Paraya değil, en büyük hayaline geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 00:08

Eskişehirspor’dan 1 milyon 250 bin Euro (3 milyon 150 bin TL) yıllık ücret alan Yanal, sarı lacivertli kulübün 1.5 milyon dolarlık (2 milyon 900 bin TL) teklifini kabul ederek daha düşük paraya razı oldu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE uzun süren arayışlardan sonra teknik direktör Ersun Yanal ile dün 1 yıllık sözleşme imzaladı.
Sarı lacivertlilerin yeni teknik patronunun en büyük rüyası da böylece gerçekleşmiş oldu. Sarayköyspor’da genç bir antrenör olarak adım attığı kariyerine başlarken kendisine “Bir gün mutlaka Fenerbahçe’yi çalıştıracağım” hedefi koyan Yanal bu hayaline 52 yaşında ulaştı.
Hem de son çalıştırdığı takım olan Eskişehirspor’da kazandığı paranın daha azı pahasına…

Fenerbahçe'nin Ersun Yanal kararı doğru mu?
Evet doğru karar
Hayır yanlış karar

KOCAMAN’DAN DA AZ KAZANACAK

ERSUN Hoca, 2 sezondur görev yaptığı Eskişehirspor’dan 1 milyon 250 bin Euro yıllık ücret alıyordu. Bu da yaklaşık 3 milyon 150 bin Türk Lirası’na denk geliyor. Ancak aynı teknik adam, Fenerbahçe’den 1.5 milyon dolar alacak (yaklaşık 2 milyon 900 bin TL). Bu durum Yanal’ın parayı değil, Fenerbahçe hayalini gerçekleştirmek için Kadıköy’e geldiğinin bir göstergesi.
52 yaşındaki teknik direktör aynı zamanda, görevi devraldığı Aykut Kocaman’dan da 250 bin dolar az kazanacak.

Haberin Devamı

BAŞKANI İLK GÖRÜŞMEDE İKNA ETTİ

ASLINDA F.Bahçe, birçok teknik adamla görüşüp kararını vermek istiyordu. Öyle de oldu. Ancak daha ilk görüşmede başkan Aziz Yıldırım’ın aklına yatan isim Ersun Yanal’dı. Başkan, o görüşmede, takıma nasıl bir futbol felsefesi oturtacağını anlatan Yanal ile konuştuktan sonra kararını verdi ve bunu yakın çevresi ile de “Ersun Hoca aklıma yattı” diyerek paylaştı.
Başkan Yıldırım yine de son kararını vermeden aklından geçen tüm teknik adamlarla görüştü ama sonuç değişmedi.

Kocaman’ın listesine onay verdi

YANAL ile yapılan ilk görüşmede Aykut Kocaman’ın listesini kendisine ileten Aziz Yıldırım, “Bu oyuncuları alacağız. Ne dersin?” diye sordu. O da Kocaman’ın sisteminde çok fazla değişiklik yapmayacağını ama göze hoş gelen ve tempolu bir takım yaratacağını söyleyerek, bu isimlerin uygun olduğunu vurguladı. Yanal’ın onay verdiği listeden sadece Ekotto transfer edilemedi.

Haberin Devamı

ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR

1996  Denizlispor  
1997-98  Y.Salihlispor  
1999-00  Denizlispor  
2000-02  Ankaragücü  
2002-04  Gençlerbirliği  
2004-05  A Milli Takım
2005-07  V.Manisaspor  
2008-09  Trabzonspor  
2011-13  Eskişehirspor

BAŞARILARI

· Ankaragücü ile lig 4’üncülüğü.  
· G.Birliği ile 2 Türkiye Kupası finali.
· G.Birliği ile UEFA Kupası’nda 4. tur
· Gençlerbirliği ile lig 3’üncülüğü.
· Milli Takım’da 15 maçta 8 galibiyet.
· Trabzonspor’la lig 3’üncülüğü.
· Eskişehirspor’la kupada yarı final.                  

Taraftarımıza keyif ve gurur vereceğiz

Ersun Yanal ilk açıklamasında sarı lacivertlilere umut dolu mesajlar gönderdi. 

FENERBAHÇE Teknik Direktörlüğü’ne getirilen Ersun Yanal, ilk açıklamasını kulübün resmi sitesine yaptı. “Sayın başkanımızın ve yönetim kurulunun ülkemizin bu büyük değerini, tarafıma emanet etmesi mesleki hayatım adına onur verici” diyen Yanal sözlerine şöyle devam etti:
‘Şampiyonluk yolumuz açık olsun’
“2013-14 sezonunda oynayacağımız futbol, taraftarımıza keyif ve gurur verecek; sarı lacivert renklere taraftar olmayanların da alkışlayacağı güzellikte olacaktır. Kamuoyunun özellikle bilmesini istiyorum ki, F.Bahçe için koşullar zor olsa da birlikte aşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Şampiyonluk yolunda, yolumuz açık olsun. Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım’a, yöneticilerimize ve taraftarlarımıza teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

Samandıra’yı gezdi

YENİ teknik patron Ersun Yanal, kulüpte sözleşmeye imza attıktan sonra ilk iş olarak Samandıra’daki kamp ve antrenman tesislerine gitti. Yanal’ın yardımcılarının kaderi ise bugün belli olacak. Yardımcılarıyla bir araya gelecek olan Ersun Yanal kiminle çalışıp, çalışmayacağına karar verecek.        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!