Paraşütle atlayış sezonu başladı

Güncelleme Tarihi:

Paraşütle atlayış sezonu başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2011 13:13

Dünyanın ilk kıtalararası uçuşunu gerçekleştiren paraşütçüleri yetiştiren İzmir-Efes'te yer alan THK Atlayış Merkezi, paraşüt sezonunu açtı.

Haberin Devamı

Türk Hava Kurumu'nun havacılığı sevdirmek misyonu adına faaliyet gösteren merkez, adrenalini ve sıra dışı aktiviteleri denemeyi seven ve bir şekilde uçmak isteyen her profilden insana çok çeşitli seçenekler sunuyor ve heyecan dolu atlayışlar için eğitimler veriyor.

2010 yılında Türk Hava Yolları'nın Türkler Uçuyor reklam filmi için havada basketbol oynayan, 2004 yılında İstanbul Boğazında wingsuit adı verilen özel uçuş kıyafetleri ile dünyanın ilk kıtalararası uçuşunu gerçekleştiren paraşütçüleri yetiştiren THK Efes Atlayış Merkezi, Türkiye'nin tek paraşüt atlayış merkezi olarak tanınıyor.

Efes'te sunulan hizmetler şöyle:

HERKES İÇİN: TANDEM ATLAYIŞ

Sadece 15 dakikalık bir brifing sonrasında tecrübeli tandem pilotları eşliğinde 4000 metreden atlayış yapar; 200 km hızla 45 saniye serbest düşüşten sonra açılan çift kişilik paraşüt ile Efes Antik Kenti üzerinde süzülüp doyumsuz bir Ege manzarasının keyfini çıkarırsınız. Dahası, hava kameramanlarımız uçaktan çıkışınızdan yere inişinize kadar atlayışınızı kaydedip bu muhteşem macerayı paylaşabilmenizi sağlar.

Haberin Devamı

PARAŞÜTÇÜ OLMAK İSTEYENLER İÇİN: AFF (HIZLANDIRILMIŞ SERBEST DÜŞÜŞ) EĞİTİMİ

AFF eğitimi ile yalnızca 1 hafta içinde tek başına atlayış yapabilir seviyeye gelir; dünyanın tüm atlayış merkezlerinde atlayış yapma şansını yakalarsınız. Program, 2 günlük yer eğitiminin ardından iki eğitmen ve tek eğitmen eşliğinde 4000 metreden atlayışlarla tamamlanır.

SERBEST PARAŞÜTÇÜLER İÇİN: YIL BOYU ATLAYIŞ

Serbest paraşütçüler, Efes'in uçuşa elverişli iklimi sayesinde yıl boyu atlayış yapabiliyor ve branş eğitimleri alarak yeteneklerini artırabiliyorlar

UÇMAK İÇİN ALTERNATİF ARAYANLAR İÇİN: MİCROLİGHT

Doğanın ve tarihin Ege'de yarattığı tüm güzellikler yelken kanadınızın altında…Pilotunuz sizi uçururken yalnızca size ait olacak muhteşem gökyüzü görüntüleri yakalamanın keyfini çıkarıyorsunuz.

EGE'Yİ BİR DE GÖKYÜZÜNDEN İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN: UÇAKLA MAVİ TUR

Alçak irtifadan uçan 4 ve 8 kişilik uçaklarla 30 dakika ya da 1 saat sürecek, rotasını sizin belirleyeceğiniz gökyüzü gezintileri yapılabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!