Parası olanlar mutlaka alsın, faizler düşünce bu fiyata ev alamazsınız

Güncelleme Tarihi:

Parası olanlar mutlaka alsın, faizler düşünce bu fiyata ev alamazsınız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 09:41

Sandıktan istikrar çıkmasını bekleyen piyasalarda ‘tek parti’ sevinci yaşanıyor. İstanbul Umum Emlak Komisyoncular Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa , “Piyasada faizler düştüğü zaman talep oluşuyor. İnsanlar ‘faiz düşmüşken ev alalım’ diyor. Şuanda piyasada satan çok , alıcı az. Biz, parası olan alsın diyoruz. Seçim belirsizliği bitti, önümüzdeki dönemde bu fiyatlara nitelikli konut bulunmaz. “ dedi.

Haberin Devamı

Aylardır seçim sonuçlarına odaklanan piyasalar , sandıktan yine tek parti iktidarı çıkmasını heyecanla karşıladı. Emlakçılar “ Bu seçim sonuçlarıyla, bir yıldır süren durgunluk aşılır, Ağustos’un ikinci yarısı en geç Eylül’de emlak piyasasında patlama olabilir. “ derken, İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Yardımcısı Nizamettin Aşa ise 1-2 ay içinde sınırlı hareket olabileceğini, asıl hareketlenmenin 2008'e kalacağını savunuyor.

UMUTLAR ARTTI

Nizamettin Aşa, emlak piyasasındaki durgunluğun tüm emlakçıları ve inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini ifade ederek, “ Seçimden çıkan sonuç, umutları arttırdı. Müteahhitler iflasın eşiğine gelmişti. Gayrimenkul satışları adeta durmuştu. Şimdi beklentiler olumlu.” dedi. Piyasada faizlerin düşmesine pararlel bir talep oluştuğunu ifade eden Aşa , “Faiz düşmüşken ev alalım diyenler artıyor. Şuanda da satılık gayrimenkul çok. Alan yok. Uyarıyoruz: Parası olan mutlaka alsın. Nitelikli konutlar, krediye uygun konutlar bir daha bu fiyata bulunamaz. Bu piyasanın hareketlenmesi şart. Bu işten ekmek yiyoruz. Seçim belirsizliği bitti , yine tek parti iktidara geldi. Pskolojik etki oluştu. Olumlu beklentiye bağlı konut talep oluşacak. Fiyatların bir miktar yükselmesi doğal. Neticede arz-talebe bağlı bir şey bu.” diye konuştu. Nizamettin Aşa şöyle devam etti:

Haberin Devamı

TABELA FİYATINA SATIŞ

“2005 yılından itibaren, 2006’nın ortalarına kadar yoğun talebe bağlı olarak fiyatlar yükselmişti. Vatandaş ne bulsa almaya kalkıştı. Şimdi de öyle bir dönem yaşayacaksak, yükselmesi ve yükselme eğilimi doğal. Bugün 200 bin YTL istenen evi peşin para ev pazarlıkla 150 bine alabiliyorsunuz. Ancak seçim sonuçlarıyla bu dönem kapanır. Bir ev için 200 bin YTL tabela fiyatı konuluyorsa bu ev gerçekten 200 bin YTL’ye kadar gidebilir. Bundan sonra tabela fiyatları, gerçek fiyatlar olarak gündeme gelecektir. 200 bin YTL istenen eve 200 bin YTL’den alıcı bulur. Ancak 200 bin YTL’nin üzerine de çıkamaz.”

FAİZİ İNDİRMEK İÇİN MERKEZ BANKASI'NI BEKLEMEYİZ... TIKLAYIN

Haberin Devamı

BANKALAR FAİZ İNDİRİM YARIŞINA GİRDİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!