Paranın kitabını yazdılar

Güncelleme Tarihi:

Paranın kitabını yazdılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 07:59

Forbes, 'Dünyanın En Çok Kazanan Yazarları' listesini açıkladı. Bu yıl Veronica Roth, John Green ve Gillian Flynn gibi genç yazarlar da listede.

Haberin Devamı

Ekonomi dünyasının nabzını tutan Forbes, dünyanın en çok kazanan yazarlarını açıkladı. Listenin başında, beklendiği gibi ABD'li çok satan yazar James Patterson var. Bunun dışında, ilk defa üç genç yazar listeye girdi. Stephen King ve Nora Roberts gibi gediklilere bu yıl Veronica Roth, John Green ve Gillian Flynn da katıldı.

Paranın kitabını yazdılar
JAMES PATTERSON: EN ÇOK O KAZANIYOR AMA KENDİSİ YAZMIYOR!

Paranın kitabını yazdılar

90 milyon dolarlık geliriyle 'dünyanın en çok kazanan yazarı' olan James Patterson, bir yıllık aranın ardından yeniden listenin ilk sırasına yerleşti. Forbes'a göre James Patterson yılda ortalama 14 kitap yayımlıyor. "Nezaketten nasibini almamış insanlar arada bir 'Emekli olmayacak mısınız?' diye soruyor" diyor Patterson, "Ama insan eğlenceden emekli olmaz ki, işten emekli olur. Ben çalışmıyorum. Ben sadece sevdiğim şeyleri yapıyorum." James Patterson'ın kitaplarını, sayısı 5-7 arasında değişen bir yazarlar ekibi yazıyor ama parayı o kazanıyor. "Hikâye bulmak kolay ama cümle kurmak zor" diyen Patterson, yılda 90 milyon dolar kazandığı halde, yazarlar ekibinin kendisine borçlu olduğunu söylüyor. "Çünkü" diyor, "Onlar benden çok şey öğreniyorlar. Sonra da bunları kullanarak kendi yollarını çiziyor, kendi romanlarını yazıp çok para kazanıyorlar. Stephen King tarafından "berbat bir yazar" olarak tanımlanan Patterson, bu eleştiriyi, "Ben bir düzyazı ustası değilim, sadece iyi hikâye söyleyen biriyim" diye cevaplıyor. Zaten başka yazarların kendi uyguladığı yöntemi uygulamasını istemiyor. Kendi yönteminin kendisine ait olduğunu vurgulayan yazar, "Herkes aynı yöntemi uygularsa felaket olur" diyecek kadar da açık sözlü. James Patterson, 1947 doğumlu. Sadece Kuzey Amerika'da bir yılda 170 milyon Patterson kitabı satıldı. Hemen her konuda yazıyor, hemen her konuda ödül kazanıyor. Bazı kitapları İnkilap Kitabevi tarafından Türkçe'ye de çevrildi.

Haberin Devamı

Paranın kitabını yazdılar
DAN BROWN: 'CEHENNEM' İLE LİSTEDE

Haberin Devamı

Paranın kitabını yazdılar

Şifre çözme, gizli hükümet, ulusal güvenlik, paradoksal felsefe derken dünya çapında milyonlarca satan polisiye kitaplar yazan Dan Brown, son romanı 'Cehennem'de İstanbul'u fon olarak kullanmıştı. Şimdiyse film çekimleriyle gündemde... Başrolünde yine Tom Hanks'in yer alacağı 'Cehennem'in çekimlerine Nisan 2015'te Floransa'da başlanacak. Ardından set İstanbul'a taşınacak. Aksiyon sahnelerinin bir bölümü, kitaptaki hikâyeye paralel olarak Yerebatan Sarnıcı'nda çekilecek. Haliyle Yerebatan Sarnıcı 4 gün boyunca ziyarete kapatılacak. Sarnıcın zarar görmemesi için özel ekipmanların kullanılacağı çekimlerde, figürasyon kadrosunun bir bölümü yurt dışından getirilecek. Filmin Türk figürasyon kadrosundaysa “iyi derecede İngilizce” şartı aranacak. İddialara göre filmin İstanbul’da çekilecek sahnelerinde Haluk Bilginer de rol alacak. Sultanahmet, Ayasofya, Kapalıçarşı ve Eminönü gibi mekânlarda da çekim yapılacak.

Haberin Devamı

Paranın kitabını yazdılar
NORA ROBERTS: 200'Ü AŞKIN ROMAN YAZDI

Paranın kitabını yazdılar

23 milyon dolarla üçüncü sırada olan Nora Roberts, ABD'nin en ünlü aşk ve macera romanları yazarı. Bugüne kadar 200'ü aşkın roman yazan 63 yaşındaki Roberts'ın romanları Türkçe'de Epsilon Yayınevi tarafından basılıyor.

Paranın kitabını yazdılar
DANIELLE STEEL: TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK KAZANANLARINDAN

Paranın kitabını yazdılar

22 milyon dolar gelirle bu yıl dördüncü sırada olan Danielle Steel'in romanları bugüne kadar 800 milyondan fazla sattı ve en çok satan roman yazarları listesinde 'tüm zamanların en iyi sekizinci en fazla satan yazarı' oldu. Kitaplarının 22'si televizyona da uyarlandı. Türkçe'de Altın Kitaplar etiketiyle yayımlanıyor.

Haberin Devamı

Paranın kitabını yazdılar
JANET EVANOVICH: TÜRKİYE'DE TANINMIYOR

Paranın kitabını yazdılar

20 milyon dolar kazançla beşinci sırada olan Janet Evanovich, Türkiye'de çok tanınmayan bir yazar. Sadece 'Stephanie Plum 1' adlı kitabı April Yayıncılık tarafından basıldı.

Paranın kitabını yazdılar
VERONICA ROTH: 26 YAŞINDA BİR MİLYONER

Paranın kitabını yazdılar

Beyazperdeye aktarılan 'Divergent/Uyumsuz' serisinin yazarı Veronica Roth, bu yıl 17 milyon dolar gelir elde etti. 26 yaşındaki Roth, böylelikle listeye altıncı sıradan giriş yaptı. Türkçe'de Artemis Yayınları basıyor.

Haberin Devamı

Paranın kitabını yazdılar
SUZANNE COLLINS: AÇLIK OYUNLARI'NIN YAZARI

Paranın kitabını yazdılar

16 milyon dolar gelir elde eden Suzanne Collins, ülkemizde 'Açlık Oyunları' adıyla bilinen ünlü serinin yazarı. 2010 yılında Time dergisi tarafından 'en etkili insanlar' listesine girmişti. 2012 Mart tarihinde Amazon.com Collins'in tam zamanların en çok satılan Kindle yazarı olduğunu ilan etti.

Paranın kitabını yazdılar
J.K. ROWLING: HALA MI HARRY POTTER?

Paranın kitabını yazdılar

Evet!.. Harry Potter fantastik bilim kurgu serisinin yazarı olarak ünlenen İngiliz J.K. Rowling, 14 milyon dolar gelirle, hala dünyanın en çok kazanan yazarlarından biri. Mevcut kitapları hala ciddi miktarda kazanç sağlasa bile, Harry Potter kitabı olmaması ve ekonomik sorunlar yüzünden satışların azalması, Rowling'in gelirini azalttı.

Paranın kitabını yazdılar
GEORGE RR MARTIN: TAHT OYUNLARI DEVRİMİ

Paranın kitabını yazdılar

12 milyon dolarlık geliriyle listenin 9'uncu sırasında olan George RR Martin, çok satan 'Game of Thrones (Taht Oyunları)' serisinin yazarı. Kısa sürede klasikleşen kitabın dizi uyarlaması da dünya çapında izlenme rekorları kırmaya devam ediyor. Ancak Martin'in yazma hızının oldukça yavaş olduğu hayranları tarafından bilinen bir gerçek. Serinin ilk cildini 1996'da yayımlayan ve her fırsatta yavaş yavaş, acele etmeden yazmayı sevdiğini söyleyen Martin, bir yandan kalan iki kitabı bitirmeye çalışırken, bir yandan da dizinin getirdiği şöhretle uğraşıyor.

Paranın kitabını yazdılar
DAVID BALDACCI: POLİSİYENİN BABASI

Paranın kitabını yazdılar

11 milyon dolar gelir elde eden David Baldacci, polisiye romanlarıyla tanınan bir yazar. Birçok polisiye yazarı gibi hukuk eğitimi almış, New York Times bestseller listesinde aylarca birinciliğini korumuştur. David Ballaci, Türk okurları için de yabancı bir isim değil. Neredeyse tüm romanları dilimize çevrildi.

GRİNİN ELLİ TONU'NUN IŞIĞI SÖNDÜ: GEÇEN YIL BİRİNCİYDİ, BU YIL...

Paranın kitabını yazdılar

Geçen yıl 'Fifty Shades of Grey' (Grinin Elli Tonu) serisiyle çok satan listelerini kasıp kavuran E.L. James, 95 milyon dolar gelirle birinci seçilmişti. James, 10 milyon dolarlık kazancıyla bu yıl listenin 11'inci sırasında yer alıyor. Ancak serinin filminden elde ettiği gelirle E.L. James'in yeniden ilk 10'a girebileceği tahmin ediliyor.

'KAYIP KIZ' VE 'AYNI YILDIZIN ALTINDA' YILIN PARA MAKİNESİ

Paranın kitabını yazdılar

Gillian Flynn

'The Fault in Our Stars' (Aynı Yıldızın Altında') kitabı ülkemizde de çok satanlar arasında yer alan John Green, listenin 12'nci sırasını Gillian Flynn ile paylaşıyor. Her iki yazar da 9 milyon dolar gelir elde etti. Ben Affleck'in yönettiği ve merakla beklenen bir beyazperde uyarlaması bulunan Flynn imzalı 'Gone Girl' (Kayıp Kız'), raporda yer alan bilgilere göre 1.2 milyon kopya sattı. Veronica Roth ile John Green'in listeye giriş yapması, genç-yetişkin türündeki eserlerin tüm dünyada cazibesinin ve okurlarının artmasına bağlanıyor. Flynn'in listede yer almasına gerekçe olarak ise, yazarın beyazperde uyarlaması için karlı bir anlaşmaya imza atması gösteriliyor.

ÇOĞUNLUK GEÇİM DERDİNDE
Yazarların gelirleri, Haziran 2013-Haziran 2014 verileri göz önüne alınarak belirlendi. Britanya Yazarlar Birliği ALCS, geçen günlerde profesyonel yazarların büyük bölümünün asgari ücretin altında gelirle hayatını sürdürmeye çalıştığını açıklamıştı.

TOPLAM GELİR: 342 MİLYON DOLAR

1- James Patterson: 90 milyon dolar
2- Dan Brown: 28 milyon dolar
3- Nora Roberts: 23 milyon dolar
4- Danielle Steel: 22 milyon dolar
5- Janet Evanovich: 20 milyon dolar
6- Jeff Kinney, Veronica Roth, John Grisham, Stephen King: 17 milyon dolar
7- Suzanne Collins: 16 milyon dolar
8- J.K. Rowling: 14 milyon dolar
9- George RR Martin: 12 milyon dolar
10- David Baldacii: 11 milyon dolar
11- Rick Riordan, E.L. James: 10 milyon dolar
12- Gillian Flynn, John Green: 9 milyon dolar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!