“Paramediklere acil servislerde de ihtiyaç var"

Güncelleme Tarihi:

“Paramediklere acil servislerde de ihtiyaç var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 13:33

“Paramediklere acil servislerde de ihtiyaç var"

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA)- TÜRKİYE'DE sağlık alanında paramediklere duyulan ihtiyaç doğrultusunda üniversitelerin acil ve ilk yardım programlarının tercih edildiğini belirten öğretim görevlisi Nadiye Camcı, "Bu programlar ilk açıldığında görevi 'ambulansta çalışacak kalifiye ambulans bakım teknikeri' olarak tanımlanmıştı. Fakat mezun paramediklerin sahadaki başarısı hastane acillerinde de olmalarının gerekliliğini ortaya çıkardı” dedi.

Üniversitede, saha deneyimi olan ve sahadaki personel eğitimleri ile iç içe olmuş akademik kariyere sahip öğretim görevlilerinin eğitimleri verdiğini belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi SHMYO Acil ve İlk Yardım Programı öğretim görevlisi Nadiye Camcı, “Üniversitenin laboratuvarları ders müfredatına uygun maketlerle donatılmış durumda ve mesleki dersler laboratuvarda gerçekleşiyor. Hem mesleki anlamda hem de sosyal anlamda kendine güvenen bireyler yetiştirip meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Programda sadece eğitim değil aynı zamanda öğrencilerin kişisel gelişimleri arttırmaları amacı ile sosyal sorumluluk projeleri de yaptıklarını dile getiren Camcı, “Alanında uzman kişilerin katıldığı kariyer günlerimiz ile öğrencilerimizi saha ile tanıştırıyoruz. Belediyelerle ortaklaşa düzenlediğimiz projelerle, halka meydanlarda ilk yardım eğitimleri veriyoruz” dedi.

Programın çalışma alanlarını da sıralayan Camcı, “Mezunlar, sağlık müdürlüğüne bağlı 112 ambulanslarda (kara, deniz, hava ambulansları), belediyelere bağlı ambulanslarda, özel ambulanslarda, devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde, özel hastanelerin acil servislerinde, tıp merkezlerinde, aile sağlığı merkezlerinde, mobil sağlık merkezlerinde,  sağlık kabinlerinde, spor merkezlerinde, büyük inşaatların şantiyelerinin revirlerinde, alışveriş merkezlerinin revirlerinde, fabrikaların revirlerinde, okulların revirlerinde çalışabilirler. Eğitmen olarak da sürücü kurslarında, ilkyardım merkezlerinde ve özel güvenlik merkezlerinde iş imkanı bulabilirler” diyerek konuşmasını noktaladı.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!