Paralimpik kayakta tarihi başarı

Güncelleme Tarihi:

Paralimpik kayakta tarihi başarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2014 01:23

Bir milli sporcu kış oyunlarında mücadele hakkı kazandı diğer bir sporcu için kontenjan başvurusu yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu önemli bir başarıya imza attı. Bir milli sporcu Paralimpik Kış Oyunları’na ilk kez katılma hakkı kazanırken, bir başka milli sporcu için de kontenjan başvurusu yapıldı. Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan, Mart’ta Rusya’nın Sochi şehrinde düzenlenecek olan 2014 Kış Paralimpik Oyunları’na milli sporcu Esat Hilmi Bayındırlı’nın katılmaya hak kazandığını, Mehmet Çekiç için ise ‘Bipartite’ olarak adlandırılan kontenjandan katılım hakkı başvurusu yaptıklarını söyledi.

DOKTORU ONAYI VERDİ

Amerika’da yaşayan Esat Bayındırlı’nın ferdi antrenörlüğünü Malia Brown yapıyor. Bayındırlı, kayak sporu yaparken, geçirdiği trafik kazası sonrası, doktorunun onayı ile engelli kayak sporu yapmaya devam ediyor. Bu konuda kendini geliştiren Bayındırlı, engeline uygun malzemeleri kendisi yapıyor.
İlk olarak 1982’de Winter Park’ta yarıştı.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ DERECELERİ VAR

Bayındırlı’nın son dönem yarıştığı müsabakalar ve başarıları:
Dünya Kupası Finalleri, Sochi 2013 (altıncı), Huntsman Kupası, Utah 2013 (ikinci), Huntsman Kupası, Utah 2010 (birinci)
Bayındırlı, Sochi 2014 Paralimpik Kış Oyunları’nda direkt kota alarak yarışma hakkı elde etti.

FRANSA’DA KAYAK YAPIYOR

Ülkemizi temsil eden Mehmet Çekiç, 2009’da geçirdiği trafik kazası sonucunda engelli oldu. Daha önce başka spor dallarıyla da ilgilendi, 2010’da Fransa’da kayak yapmaya başladı. 2011’de Fransa’da çeşitli müsabakalar katıldı. Türkiye adına ilk kez 2012’de Fransa’da yarıştı ve 9. oldu.
2013’te Fransa ve İtalya’da uluslararası müsabakalara katıldı. Sochi 2014 Paralimpik Kış Oyunları öncesinde puanlı yarışlara katılmaya devam ediyor ve Paralimpik Kış Oyunları için kota almaya çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!