Paraleli belediyeden temizleyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Paraleli belediyeden temizleyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 15:03

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi olanları anlatırken, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ‘paralel yapı’ mensuplarının bulunduğunu ve bu kişileri temizleyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik’in konuğu olan Melih Gökçek, 15 Temmuz’a ilişkin yaşadıklarını anlattı. Gökçek, şöyle konuştu: “Ben belediyeden çıktıktan yarım saat sonra belediyeye iki tane astsubay geliyor. Gelen iki tane astsubay beni soruyor. 20 dakikayla ben de kurtardım. Buna tesadüf denilmez bu Allah’ın hikmeti. Beni alıp götüreceklerdi. Arkada bir tim varmıydı bilmiyoruz ama mutlaka vardı. Onlar öncü olarak geldiler sordular. Melih burada deseler arkadan 30 tane asker gelecek bizi teslim alacaktı. 

MAMAK’TA TOPLU MEZAR HAZIRLAMIŞLAR

Verilecek talimat şuydu; 400 kişinin alnına sıkacaksınız. Onlardan biri de benim. Karşılaştığınız yerde alnına sıkacaksınız direnidiği yerde de zabıt tutacaksınız olayı kapatacağız. Hatta Ankara’da Mamak’ta toplu bir mezar yeri hazırlamışlar.” Gökçek, “Belediyeniz de halen paralel yapı mensupları bulunuyor olabilir mi” sorusunu “Bulunuyor olabilir değil bulunuyor. Ama inşallah kesinlikle önümüzdeki hafta içerisinde temizlendiğini göreceksiniz” şeklinde yanıtladı. Silah taşımadığını belirten Başkan Gökçek özel bir koruma ekibinin olduğunu belirterek emniyetin güvenlik önlemlerini artırdığını da ifade etti. Darbeciler tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin başına getirileceği söylenen İlhan Karasu’yu tanımadığını da belirten Başkan Gökçek, “Mümkün olsa gidip tanışmak isterim. Ne yapacaktı, belediyeciliği ne kadar biliyordu konuşmak isterdim” dedi.

Haberin Devamı

ACİL DURUM UYARI SİSTEMİ

Darbe girişiminin ardından acil durumlar için uyarı sistemi kuracaklarını da belirten Gökçek, “Acil durumlar için yeni bir takım önlemlerimiz, hazırlığımız var. Ankara’ya bir uyarı sistemi kuracağız” diye konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Kızılay’da yapılan demokrasi nöbetlerine davet eden Başkan Gökçek, “Gelecek olursa kürsüye çıkıp bizzat takdimini ben yapacağım. Çünkü böyle bir olayın içerisinde aramızdaki tartışmaların hepsini kenara atmamız lazım” ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!