Paralel'de 15 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Paralelde 15 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 16:45

MUĞLA ve Denizli'de yapılan 'Fethullah Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' (FETÖ/PDY) operasyonunda 13 olan gözaltı sayısı, 15'e yükseldi.

Haberin Devamı

Aranan 1 kişinin yurt dışında olduğu belirtildi. Sorguları süren zanlılar, bugün hastaneye sağlık kontrolüne götürüldü. 

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri dün sabah, 'FETÖ/PDY'ye yönelik kent merkezi, bazı ilçeler ve Denizli'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri de operasyona destek verdi. Her iki kentte gün boyu farklı adresle yapılan operasyonlarda ilk olarak 13, ardından 2 olmak üzere toplam 15 kişi gözaltına alındı. Zanlıların isimlerinin S.Ç., H.T., R.T., M.A., H.G, A.K.A, F.K, E.Ö, Ş.Ç, S.H.Ü, S.U, Ö.D, T.K., M.K. ve M.F. olduğu öğrenildi. Aranan 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtildi. Zanlıların 'Suç işlemek için örgüt kurma ve üye olma', 'Örgüte finansal destek sağlamak' ve 'Milli, dini ve insani istismar etmek suretiyle himmet adı altında yardım toplama' suçlamalarıyla gözaltına alındığı belirtildi. Zanlılardan birinin avukat diğerlerinin ise işadamı olduğu öğrenildi.
'Paralel yapı'ya 3 milyon dolarlık maddi destek sağladığı öne sürülen zanlılar, bugün sağlık kontrolü için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Ardından zanlılar, tekrar emniyete götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!