Paralarını alamayan işçiler fabrika önünde eylem yaptı

Güncelleme Tarihi:

Paralarını alamayan işçiler fabrika önünde eylem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 15:27

Paralarını alamayan işçiler fabrika önünde eylem yaptı

Haberin Devamı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde işverenin yılbaşından önce işten çıkardığı ve 4 aydır alacaklarını yatırmadığını öne süren işçiler, fabrika önünde eylem yaptı.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren boya fabrikasından yılbaşı öncesi işten çıkartılan 20’ye yakın işçi işveren tarafından dört aydır paraları ödenmediği için fabrika önünde eylem yaptı. İşçilerden Yalçın Demir fabrikadan yaklaşık 60 bin lira alacağının olduğunu ederek, "2013-2017 yılları arasında bu firmada çalıştım. 2018’e girerken yılbaşından birkaç gün önce işten çıkartıldım. Daha sonra fabrika kıdem tazminatı, mesailer ve primlerimi ödemedi. Arabulucu görüşme yaptı. Arabulucuya prensiplerimize göre 'kimseye para ödemiyoruz' demişler. Bu fabrikada 4 senedir kayyum ile yönetiliyor. 60 bin liranın üzerinde fabrikadan alacağım var. Fabrika sahibi borçlarından dolayı fabrikayı alacaklısına bırakmış. Şuan ki fabrikayı yönetenlerde fabrikanın eski sahipleri ile görüşmemizi paramızı onlardan istememizi söylüyorlar. Ama onlarla irtibata geçmiyoruz. Kayyumdan da şikayetçi olmamıza rağmen onlarda bizlerle ilgilenmediler. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

'150 BİN LİRA ALACAĞIMIZ VAR'

İşten çıkarılan 20 kişinin yaklaşık 150 bin lira alacağı olduğunu kaydeden işçilerden Tolga Demirhan fabrika yöneticilere tepki göstererek, "Arabulucu ile anlaştım. Ama firma arabulucunun bile ücretini ödemedi. Fabrika nakliye firmalarına ve yemek firmasına bile ödeme yapmamış. Haftalık çalıştırdığı yevmiyecilerin bile parasını ödemedi ve sigorta bile yapmadılar” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!