Paralarını alamadılar inşaata çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Paralarını alamadılar inşaata çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 14:23

İZMİR´in Ödemiş İlçesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan devlet hastanesi inşaatının eski yüklenici firmasının taşeronu olan şirkette çalışan, alacaklarının halen ödenmediğini ileri süren 14 işçi, binanın üçüncü katına çıkarak eylemde bulundu. Polisin ikna çabalarına direnen işçiler, alacakları ödenmeden inmemekte kararlı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Paralarını alamadılar inşaata çıktılar

Süleyman Demirel Mahallesi’nde, TOKİ tarafından yaptırılan 3 blok ve 6 katlı devlet hastanesinin yapımı ihalesini Ankara merkezli Kart İnşaat Şirketi aldı. Şirket, işi taşeron Semtaş Şirketi’ne verdi. 10 ay önce yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanan inşaatta taşeron firma Semtaş’a bağlı olarak çalışan 30 işçi iki aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek 18 Aralık 2013 tarihinde şantiyede eyleme başladı. Eylem yapan işçilerden C.Y. (30), S.E. (28) ve Ü.G.(25), tepkilerini dile getirmek için 20 metre yüksekliğindeki kule vincin tepesine çıktı. İşçiler 107 saat sonra ikna edilerek vincin tepesinden indirildi. Bu gelişmelerin ardından yüklenici firmanın yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle ihalesi 29 Temmuz 2015 tarihinde feshedildi. Geçen 10 Aralık’da yapılan yeni ihaleyi N Doğuş İnşaat-Ordem Yapı Konsorsiyumu kazandı. İhaleyi kazanan konsorsiyumun 12 güvenlik görevlisi ile 6 teknik elamanın bulunduğu inşaatta henüz çalışmalara başlanmadı.

İNŞAATIN TEPESİNE ÇIKTILAR

İnşaatın devam etmesi için hazırlıklar sürerken, bugün saat 09.00 sıralarında gelen eski yüklenici firmanın taşeronu Simtaş Şirketi’nden toplam 600 bin lira alacakları olduğunu süren 30 işçiden H.A., Ü.U., O.A., M.G., S.T., S.T., O.Ç., O.E., H.Ö., M.S., M.B., A.Y., M.K., H.A. zorla inşaata girip, üçüncü kata çıkarak eylemde bulundu. Paraları ödenene kadar inmeyeceklerini söyleyen işçiler, megafonla açıklama yapıp AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem ile TOKİ yetkililerinin gelmesini istedi. Zaman zaman 15 metre yükseklikteki inşaattan sarkan işçiler yürekleri ağza getirdi. İşçiler, kendilerini ikna etmeye çalışan polisleri de yanlarına yaklaştırmadı. İki ambulans ile bir itfaiye merdiven aracı olay yerinde tedbir amacıyla bekletilirken, işçileri ikna çabaları sürüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!