Paragaranti yeni yüzüyle ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Paragaranti yeni yüzüyle ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 14:29

Garanti Bankası’nın yatırım portalı Paragaranti, kullanıcıların değişen ve artan beklentilerini karşılayacak biçimde I-AM tarafından baştan sona yenilendi.

Haberin Devamı

Uluslararası tasarım ve marka deneyim ajansı I-AM, Garanti Bankası’nın yatırım portalı Paragaranti’yi kullanıcı profillerinin ihtiyaçlarına göre yeniledi. I-AM’in proje ekibi tarafından, mevcut ve hedef kullanıcılar ile gerçekleştirilen görüşmeler ve marka tarafından yapılan pazar araştırmaları sonucunda, yatırım portallarının birbirine çok benzer yapıda olduğu ve bu portalların içerik açısından genellikle finans uzmanlarına yönelik olduğu belirlendi. 

Yatırımlarını en basit seviyede gerçekleştiren kullanıcılara yönelik olarak pazarda bir açık olması sebebiyle, yenilenen söz konusu yatırım portalı kapsamında bu müşterilerin istek ve ihtiyaçları üzerine de yoğunlaşıldı. Yatırımını sadece altına yapan ev hanımından, kendi portföyünü yönetmeyi tercih eden piyasa tacirine (trader) kadar beş farklı yatırımcı profili ortaya çıkartılarak bu kullanıcıların beklentileri ve ihtiyaçları araştırıldı. 

Giriş seviyesinde kullanıcılara farklı yatırım ürünlerinin aynı zaman periyotundaki getirilerini karşılaştırma, yatırımcılar için kritik öneme sahip grafiklerin yorumlanmasını kolaylaştırmak amacı ile de herhangi bir yatırım aracının grafiğindeki dalgalanmalara açıklamalar getiriliyor. 

Yatırımın inceliklerini eğlendirerek pratik biçimde anlatan Paraoyun’da kullanıcıya 100 bin TL değerinde sanal para tanımlanıyor. Kendi portföyünü bu sanal para ile yöneten kullanıcılar, yatırımlarının geri dönüşleri ile seviye atlayabiliyor. 

Ek olarak; kullanıcıların takip ettikleri yatırım ürünlerini filtreleyerek grafiklerini kişiselleştirebilecekleri; Dolar, Euro, Altın ve diğer tüm yatırım ürünleri ile ilgili de hemen aksiyon almalarını sağlayan bir yapı eklendi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!