Ruslar gelmiyor, maçlar iptal

Güncelleme Tarihi:

Ruslar gelmiyor, maçlar iptal
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 00:38

Rusya Voleybol Federasyonu, Türkiye'de Arkasspor ve Ziraat Bankası ile Avrupa kupası maçları oynayacak olan Belegorie Belgorod ve Dinamo Moskova takımlarını göndermeyeceğini açıkladı. CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu), bunun üzerine maçları iptal ettiğini açıkladı. Karşılaşmalar oynanacak mı, yoksa hükmen galip mi ilan edileceğiz, daha sonra belli olacak.

Haberin Devamı

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Erkekler Denizbank CEV Şampiyonlar Ligi’nde Ziraat Bankası ile Arkas Spor’un Rus rakiplerinin Türkiye’deki maçlarına gelmeyeceklerini açıkladı...

Bugünkü Arkas Spor-Belogorie Belgorod ve yarınki Ziraat Bankası-Dinamo Moskova maçlarının iptal olduğunu da yazılı bildirdi...

Peki iptal ne demek? Rusya Federasyonu’nun “Maçlar başka bir tarihte tarafsız sahada oynansın” talebi sonrası karar vermekte geç kaldılar demek... En kısa zamanda toplanıp konuyu görüşecekler. Ya temsilcilerimiz lehine hükmen galibiyet kararı çıkacak ya da maçlar ileri bir tarihe ertelenecek.

HALKBANK RUSYA'YA GİTTİ, MAÇINI OYNAYACAK
Halkbank ise şu an Rusya’da... Zenit Kazan ile yarın oynayacağı maçın programında değişiklik yapılmadı. Konunun kararı çok net iken Rus voleybolunun Avrupa ile dünyadaki etkinliği ve ekonomik kriz Avrupa’nın tüm liglerinde hissedilirken; bu ekiplerin harcadığı rakamlar CEV’i düşünmeye itiyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yaz döneminde Rus Erkek Voleybol Milli Takımı’nın, Dünya Ligi’nden düşmesine rağmen FIVB, organizasyonun işleyişini değiştirip takım sayısını yükseltti ve Ruslar’ı ligde tuttu.

Ancak bizim de CEV nezdinde kuvvetli olmamız ve son seçimde TVF Başkanı Özkan Mutlugil’in CEV Asbaşkanı olması hala kulüplerimiz açısından iyi bir sonuç çıkma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!