Para ile başarı orantısız

Güncelleme Tarihi:

Para ile başarı orantısız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2010 09:56

Ankara'nın Beko Basketbol Lig'indeki tek temsilcisi olan Türk Telekom Basketbol Takımı'nda Şube Sorumlusu Gökhan Bozkurt, DHA'ya yaptığı açıklamalarda geçtiğimiz sezon yapılan hatalar ve gelecek sezondaki planlamalara yönelik açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon takım içerisinde bir türlü birlik ve beraberliğin sağlanamadığını vurgulayarak sözlerine başlayan Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı ve Türk Telekom Basketbol Takımı Şube Sorumlusu Gökhan Bozkurt, ''Tümevarım teorisi ile düşünürsek başarısız bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bizim beklediğimiz gibi değil. Ligi 5. bitirmek ve Play-Off maçlarında ilk turda Beşiktaş'a elenmek bizim beklediğimiz bir sonuç değildi. Fakat biz yönetime yeni geldik. Eski Asbaşkan Celalettin bey başkan oldu. Yönetime geldikten sonra basketbol şube sorumlusu olarak ben seçildim. Analiz ettiğim zaman önümde geçen seneden kalan kontratlar vardı. Benim burada çok fazla seçeneğim yoktu aslında. Çünkü ben Ankara'nın Türk Telekom'unu yaşatmak adına göreve geldim ve yönetim olarak kararlarımızı aldık. Geçen sene verdiğimiz tahahütlerimize uyacağımızı belirttik. Türk Telekom tarihi boyunca hiçbir zaman verdiği sözü tutmamazlık yapmamıştır. Ne söylediyse ve neyin altına imza attıysa onu bir fiil yerine getirmiştir. Dolayısıyla biz de bu takıma takviye yapmayı düşündük ve yolumuza şampiyonluk hedefi ile devam etmeye karar verdik. Ama geçen seneki oyuncular ile bir kan uyuşmazlığı yaşadık ve motivaston eksikliğinin olduğunu gördük. Bu sene aldığımız yeni oyuncuların da takıma adapte olamaması sorun yarattı. Kaptan Tutku Açık'ı ikinci kaptanlığa getirdik Hüseyin Beşok'tan sonra. Onun formsuzluğu ve Hüseyin Beşok'un gerçekten özverili çalışmasına rağmen takım içerisinde birlik ve beraberliğin sağlanamaması. Amerikalı ve Avrupalı oyuncuların farklı bakış açılarına sahip olması. Çok eğitimli ve özverili olan Murat Özyer'in de bu takımı toparlayamaması. Bunların hepsi başarısızlığa etken oldu. Avrupa kupalarından da neredeyse elenmek üzereydik. O konumda da içimizden yetişen Merih Çakıroğlu'nu takımın başına getirdik ve kendisi çok özverili çalıştı. Hem Avrupa'da daha çok ilerledik hem de ligde üst seviyelere çıktık. Ama yine de Play-Off ilk tur maçlarında Beşiktaş'a elenmemiz bizim için çok iyi olmadı. Geçen seneki başarısızlığı ben motivasyon ve hedefsizliğe bağlıyorum. Belki burada bizde de suç olabilir. Geçen seneki kontratlarla devam ettik ve takımı motive edemedik. Yöneticilikten gelen bir alışkanlığımız var. Delegasyon yapıyoruz yani takımı oluşturduktan sonra başına atadığımız profesyonel insanlara işi bırakıyoruz ve bu şekilde başarılı olamadık.'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

''HARCADIĞIMIZ PARAYA ORANLA ELDE ETTİĞİMİZ SONUÇLAR BAŞARISIZ''

Haberin Devamı

Önümüzdeki sezon daha az bir bütçe ile hareket edeceklerini dile getiren Türk Telekom Basketbol Takımı Şube Sorumlusu Gökhan Bozkurt, ''Maliyet fayda analizi yaptığımızda iyi yerde olmadığımız görünüyor. Bizden daha az maliyet ile daha çok başarılı olan takımlar var. Beşiktaş ve Banvit bunlara örnek olabilir. Türk Basketbol camiasına çok para harcayanlar belli. İlk 2-3 sırada yer alan takımlar çok fazla bütçe ayırıyorlar. Optimal bütçe ile hareket eden kulüpler de başarılı sonuçlar alabiliyor. Ama bana göre her takımın hedefinde Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğu olmalıdır. Avrupa kupalarında başarılı olmak istemelidirler. Biz geçen seneki konumumuza baktığımızda harcadığımız para ile başarımız arasında negatif bir orantı olduğunu görüyoruz.'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

''YENİ HİDAYET VE MEHMET OKURLAR YETİŞTİRECEĞİZ''

Türk Telekom Basketbol Takımı'nı Ankara'dan koparmak gibi bir amaçları olmadığını belirten Basketbol Takımı Şube Sorumlusu Bozkurt, ''Türk Telekom Spor Kulübü, Ankara'ya imza atmış ve halkıyla özdeşleşmiş bir kurumdur. Ama genelde bir trend vardır. Son zamanlarda basketbol seyircisinde bir azalma ve ilgisizlik olduğu göze çarptı. Son Fenerbahçe ile Efes Pilsen arasında oynanan seri maçlarına da seyircinin gelmediğini televizyondan izledik. Genel anlamda bütün kulüplerin basketbola eğilmesi için biz yöneticilere de büyük görev düşüyor. Basketbolu daha seyredilebilir ve daha cazip bir oyun şekline getirmemiz gerekiyor. Bu konuda Türkiye Basketbol Federasyonu'na da çok büyük görevler düşüyor. Ankara'ya inanılmaz bir salon yapıldı Başkent Arena adında. Sadece basketbol değil birçok faaliyeti kaldırabilecek bir salon haline geldi. Atatürk Spor Salonu yıllardır spora hizmet ediyor. Ama şu bir gerçekki insanların artık çok kısıtlı zamanları var. Modern dünya insanların vakitlerini çok kısıtladı. Herkes genelde çalışmakla zaman geçiriyor. Az kalan bu lüks vakitte kendisine hoş gelen şeyi seyretmek istiyor. Ailesiyle hoş vakit geçirmek istiyor. Kendisini motive etmek istiyor. Kim kazanırsa kazansın insanlar seyirden keyif alıyor. Dolayısıyla oyuncu kalitesinin artması gerekiyor. Biz de bundan sonra geçmişteki vizyonu tekrar yaratmak için altyapı çalışmalarına önem vereceğiz. Hidayet, Mehmet Okur gibi sporcular yetiştirmek istiyoruz. 12 Dev Adam zamanında çok iyi bir jenerasyon yaratılmıştı. Önemli olan kimin şampiyon olduğu değil seyir zevki verebilecek oyuncu yetiştirmektir. Bugün bir Mehmet Okur ve Hidayet'in adı Barack Obama'nın yaptığı konuşmada geçiyor. Biz yönetim olarak altyapıya önem veren bir ekol yaratacağız. Yeni Hidayet ve Mehmet Okurlar yetiştireceğiz. Ankara'da bir ekol olsun ama daha optimal bir bütçe ile. Geçen seneki bütçemizi göremeyeceğiz ama başarı gelirse ek bütçe tabiki sağlarız. Daha az para ile daha çok başarı elde etmeye çalışacağız.'' dedi.

Haberin Devamı

''İSTANBUL'A GİTMEMİZ İSTENMİYORSA BİZİ DESTEKLEMELİLER''

Bu sene Türkiye Kupası, lig şampiyonluğu ve Avrupa Kupalarını hedefleyeceklerini ifade eden Bozkurt, ''Eğer bu hedefleri koymazsak zaten 1. ligde yer alan bir takım olarak hangi hedefle başarıya koşacağız. Ömer Faruk Akagün gibi bir adamı takımın başına getirdik. Zaman zaman eleştiriyorsunuz. Taze bir hoca diyorsunuz, 59 yaşında olduğunu söylüyorsunuz ama kendisi daha önceden şampiyonluk yaşamış bir hoca. Kendisiyle anlaşmadan önce defalarca müzakere yaptık. Kendisi de İstanbul'dan Ankara'ya taşınacak. Bizim vizyonumuz onu da çok heyecanlandırdı. Biz amacımızı ve vizyonumuzu kendisine anlattık. Kabul etmeyebilirdi. Biz sadece sportmenliği ile değil ahlaki değerleri ile Ankara'ya yakışan bir ekip kuracağız. Faruk hoca da bundan dolayı çok heyecanlandı. Biz kendisini transfer ederek aslında yılların tecrübesini de transfer etmiş olduk. Faruk hoca bu süre zarfında kendisini çok geliştirmiş. NBA'da scatter olmak kolay bir iş değil ve hocamız bunu senelerdir yamış. Dünyada ve Türkiye'de kendisine çok iyi bir network kurmuş ve biz bu networku da satın almış olduk. Biz Ankara halkı ve basının da desteğini arkamıza almak istiyoruz. Eğer İstanbul'a gitmemiz istenmiyorsa herkesin bizimle birlikte çaba göstermesi gerekiyor. Ankaralı basketbol severlere bu sene mücadele izlettireceğiz.'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!