Para icin Türk olmadım

Güncelleme Tarihi:

Para icin Türk olmadım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Rekortmen haltercimiz Naim Süleymanoğlu, Türk vatandaşı olan yabancı kökenli sporcularla aynı kefeye konulmasına sert tepki gösterdi. Naim, ‘‘Beni parayla Türk vatandaşı yapılan sporcularla aynı kefeye koymak cahilliktir’’ dedi...

İsyan etti

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu rekortmen milli halterci Naim Süleymanoğlu, kendisi ile Türk vatandaşlığına geçirilen yabancı atletlerin aynı kefeye konulmasına sert tepki gösterdi. Naim, Atletizm Federasyon Başkanı Fikret Çetinkaya'nın ‘‘Halterde de yabancıları Türk yapmadık mı’’ sözlerini ise cahillik olarak niteledi.

Skandal

Süleymanoğlu, şunları söyledi: ‘‘Fikret Çetinkaya'nın bu sözleri söylemesi, beni, Halil Mutlu ve benzeri durumdaki diğer haltercileri, parayla Türk vatandaşı yapılan sporcularla aynı kefeye koyması cahilliktir, skandaldır. Bize hakarettir. Biz Türk'üz. Bulgaristan'da yaşarken de Türk'tük. Benim adımı doğduğumda Naim koymuşlar.’’

Madalya nerede?

Yabancı sporcuların Türk vatandaşı yapılması uygulamasının başarılı olmadığını ileri süren Süleymanoğlu, ‘‘Hani madalyalar nerede? O kadar sporcu getirdiler, Ebru Kavaklıoğlu 5. oldu. Ayrıca altın madalya alsa bile ne olacak? Ben onunla gurur duymam. Anlamı yok, çünkü o Rus. Gerçek adını kim biliyor?’’ dedi.

Hedef 4 altın

Halterde de bazı yabancı sporcuların Türk olmak istediklerini vurgulayan Süleymanoğlu, Arnavut halterci Dimas Piro'nun bu konuda başvuruda bulunduğunu, ancak yöntem doğru bulunmadığı için kabul edilmediğini söyledi. Naim, Sydney'de 4.olimpiyat altınını almak için hazırlandığını da sözlerine ekledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!