Papa'dan ABD'ye ilk ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Papadan ABDye ilk ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 08:21

Papa Françesko, ABD'ye ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. Papa, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Seyahatlerinde mütevazı araçları tercih ettiği bilinen Papa Françesko, ABD ziyaretinde de Fiat marka bir otomobile biniyor. Vatikan'daki makam aracı Fiat Albea olan Papa, İstanbul ziyaretinde ise Renault Symbol marka otomobile binmişti.

Haberin Devamı

Dört günlük Küba ziyaretinin ardından, başkent Washington’a gelen Papa, altı gün boyunca üç şehirde çeşitli görüşmeler yapacak.

Papadan ABDye ilk ziyaret

ABD ziyaretine Washington’dan başlayan Papa'yı Joint Base Andrews askeri havalimanında ABD Başkanı Obama, eşi Michelle Obama, kızları, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve üst düzey askeri yetkililer karşıladı.

Papadan ABDye ilk ziyaret

ABD Başkanı Obama, Papa'yı Beyaz Saray'da ağırladı.

Papadan ABDye ilk ziyaret

Haberin Devamı

Yarın ABD Kongresi’nde bir konuşma yapması beklenen Papa, Washington’da St. Patrick’s Kilisesi ve Catholic Charities yardım kuruluşunda evsizler ve halkla bir araya gelecek.

Aynı gün New York’a geçecek olan Papa, akşam saatlerinde 5. Cadde’de bulunan Saint Patrick’s Katedrali’nde düzenlenecek ayine katılacak ve 25 Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 70'inci dönem çalışmaları çerçevesinde genel kurulda bir konuşma yapacak. Konuşmanın ardından BM Genel Sekreteri ve Genel Kurul Başkanı ile ikili görüşmelerde bulunacak. Aynı gün 11 Eylül terör saldırısının meydana geldiği Dünya Ticaret Merkezi önündeki anıtta sivil halkla bir araya gelecek.

Papa, 26 Eylül Cumartesi günü ABD gezisinin son durağı olan Philedelphia’ya gidecek. Philadelphia’da düzenlenen Dünya Aile Gününe katılacak. 27 Eylül tarihinde şehrin en büyük hapishanesine bir ziyaret gerçekleştirecek. Papa’nın ABD ziyareti boyunca, gideceği kentlerde güvenlik en üst düzeye çıkarıldı.

Papadan ABDye ilk ziyaret

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!