Papa’yla aynı albümde

Güncelleme Tarihi:

Papa’yla aynı albümde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2009 18:43

Ferzan Özpetek’in “Cahil Periler” filminde seslendirdiği “Birdenbire” şarkısıyla Türkiye’de tanınan Yasemin Sannino’nun “Alma Pater” adlı albümde Papa 16. Benedikt’in okuduğu dualara dini şarkılarıyla eşlik etti.

Haberin Devamı

Yasemin Sannino / Foto Galeri

 

Papa 16. Benedikt’in beş dilde seslendirdiği duaların yer aldığı “Alma Mater” albümünde Yasemin Sannino hem Vatikan korosuyla hem de kendi seslendirdiği solo parçayla Papa’ya eşlik etti. Yasemin üç dakikalık solo parçası “Regina Coeli”de dolaylıda olsa Papa 16. Benedikt ile düet yaptı. Yasemin, Papa ile birlikte stüdyoya girmedi ama 16. Benedikt’in okuduğu dualar Yasemin’in dini şarkı sözleriyle birleştirildi.

 

KİLİSEDE ALBÜM TANITIMI

 

Katolik dünyasının merakla beklediği “Alma Mater” albümünün tanıtımı ise geçtiğimiz hafta Roma’daki Santa Maria in Arcoli kilisesinde düzenlendi. Tanıtımda sahne alan Yasemin, orkestra şefi Pablo Colino’nun yönetiminde üç dini şarkı seslendirdi. Aynı zamanda ünlü Hollywood filmlerinin müziklerini seslendiren Yasemin, dolaylı bir şekilde olsa da Papa 16. Benedikt ile aynı şarkıda düet yapmasının kendisi kadar sanat ve Türkiye için bir onur olduğunu belirterek: “Albüm 30 Kasımda piyasaya çıkacak ve geliri yoksul çocuklara bağışlanacak. Böyle bir misyonda yer aldığım için çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

 

Bir Türk anne ile İtalyan babanın kızı olarak dünyaya gelen ve 12 yaşından beri Roma’da yaşayan Yasemin Sannino’nun Gazzara adlı grupla seslendirdiği bir parça ünlü “Sex and the City” dizisinde kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!