Papa şeytan çıkardı mı?

Güncelleme Tarihi:

Papa şeytan çıkardı mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 01:10

Yeni ‘şeytan çıkarma’ filmi ‘Bizi Kötüden Koru’ vizyonda. Vatikan’ın gündemi de aynı. Şeytan çıkaranların kurduğu birlik henüz tanındı. Üstelik iddialara göre, yeni papa Francis herkesin gözü önünde bizzat şeytan çıkardı.

Haberin Devamı

Roma’nın güneyinde yaşlı rahiplerin kendilerini duaya ve çalışmaya adadıkları gözlerden uzak bir bina... 89 yaşındaki rahip Gabriele Amorth’un ufak odası bu binanın üçüncü katında. Süssüz, sade odada alelade bir yataktan başka, sağa sola serpili İsa ve Meryem Ana bibloları, resimleri var. Bir de ilk bakışta kendilerini ele vermeyen ufacık objeler... Ne oldukları ancak yakından bakınca anlaşılıyor: çiviler, zincir halkaları, anahtarlar... “İnsanlar bunları tükürüyor” diye anlatıyor Rahip Amorth...

Papa şeytan çıkardı mı

Rahip Gabriele Amorth


Durup dururken tükürmüyorlar elbette. Şeytan çıkarma ayinlerinde yaşanıyormuş bunlar. Amorth, bizzat yürüttüğü bu ayinlerde birtakım insanlara musallat olduklarını söylediği şeylerin (şeytan, iblis, kötü ruh, zebani, ifrit; bu ‘şeylere’ ilişkin tabirlerin listesi uzayıp gidiyor) o kişileri hayallerine bile gelemeyecek eylemlere ittiğini söylüyor. Kendinden geçme, başka bir sesle konuşma, böğürme, tıslama, küfretme, başka dillerde cümleler kurma... Tıpkı filmlerdeki gibi... En başta da Hollywood’un şeytan çıkarma üzerine en meşhur filmi, 1973 yapımı, seyreden herkesi korkudan titreten, rüyalara giren ‘The Exorcist’ gibi...

Haberin Devamı

Papa şeytan çıkardı mı

Bu hafta vizyona giren ‘Deliver Us From Evil - Bizi Kötüden Koru’ da o meşhur ‘Exorcist’in mirasçısı. Sinema eleştirmenleri tarafından o kadar etkili bulunmasa da, bu filmin bir başka avantajı var: Film, şeytan çıkarma ayinlerinin tavan yaptığı günlerde vizyona girdi. Vatikan’daki yeni papa Francis, söylemlerinin merkezine ‘şeytan’ı yerleştirmesiyle biliniyor; hatta bizzat kendisinin şeytan çıkarma ayinleri yürüttüğü söyleniyor. Dahası, Vatikan bu yaz ‘Uluslararası Şeytan Çıkaranlar Birliği’ni resmi olarak tanıdı.

Papa şeytan çıkardı mı

Haberin Devamı

Rahip Amorth, bu birliğin kurucusu. Ayinlerin bir numaralı ismi olarak tanınan din adamı “dünyayı 160 bin şeytandan kurtardığını” söylüyor. Bu ayinlerin, sanılanın aksine bir defada tamamlanmadığını bazen yıllara yayıldığını da anlatıyor. Onun dışında hemen her şey filmlerde gördüğümüz gibiymiş. Hatta iki defa insanların yataktan havaya yükseldiğini de görmüş. En azından iddiası bu.

Amorth şimdi bütün rahiplere şeytan çıkarma hakkı verilmesini istiyor. Herhalde daha uygun bir zaman bulamazdı. Yaşlı rahip, yeni papanın bu konuda esnek olacağına inanıyor: “Papa aynı zamanda Roma kardinali ve her kardinal gibi bir şeytan çıkaran.” Hollywood senaryo yazmaya şimdiden başlayabilir.

Haberin Devamı

Papa şeytan çıkardı mı

VATİKAN İKİYE BÖLÜNDÜ

Vatikan yetkilileri mitselŞeytan çıkarma ayinlerinin yeniden canlandığından bahsediyor.

Katolik din adamları arasında yeni papa’yı batıl inançlara kapı açtığı yönünde suçlayanlar da var.

Yaklaşık 1 milyar nüfuslu Katolik dünyasında 500-600 arası resmi şeytan çıkaran din adamı var. Bunların çoğunluğu Latin Amerika ve Doğu Avrupa’da çalışıyor.

Vatikan’da şeytan çıkarma konusunda ‘liberal’ din adamları ve eski usulcüler arasında ciddi fikir çatışmaları var. Rahip Amorth, bazı kardinalleri ‘şeytanın varlığına bile inanmamakla’ suçluyor.

Yeni Papa’nın geçen sene, San Pietro Meydanı’nda bütün dünyanın gözü önünde şeytan çıkardığı iddia ediliyor. Papa Francis, tekerlekli sandalyedeki Meksikalı bir gencin başına elini koyup mırıldandığında, genç ileri geri sallanmaya başlamış ve kısa bir süreliğine kendini kaybetmişti.

Haberin Devamı

Eski papalardan 2. John Paul’ün de etkili bir şeytan çıkaran olduğu iddia ediliyor. Rahip Amorth’a göre, eski papa o kadar güçlüymüş ki “Bugün bile bir ayinde adı anıldığı zaman, ele geçirilmiş kişi ağzından köpük saçmaya başlıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!