Papa Francis, kilisenin Rwanda katliamindaki rolün hakkında özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Papa Francis, kilisenin Rwanda katliamindaki rolün hakkında özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 17:37

Papa Francis, kilisenin Rwanda katliamindaki rolün hakkında özür diledi

Haberin Devamı

İstanbul, 20 Mart (DHA) – Papa Francis 1994 yılında Rwanda’da yaşanan katliamda kilisenin ve ve kilise yetkililerinin ‘günahları ve başarısızlıkları’ için özür diledi. Papa Francis bu özrün Rwanda’nın yaralarını sarmasında yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

Papa Francis’in Rwanda Başkanı Paul Kagame ile görüşmesinin ardından yapılan açıklamada, Vatikan’ın, bazı Katolik rahip ve rahibelerin, ‘nefret ve vahşet’e göz yumarak dini görevlerine ihanet ettiklerini kabul ettiğini duyurdu.

1994 yılında Rwanda’da 100 gün süren katliamda 800 binden fazla Tutsi ve Hutu, radikal Hutular tarafından katledilmişti.

Kurbanların pek çoğu rahipler, rahibeler ve din adamlarının ellerinde hayatlarını kaybederken, katliamdan kurtulanlar ve Rwanda Hükümeti pek çok insanın sığındıkları kiliselerde öldürüldüğünü söylüyor.

Rwanda Katolik Psikoposluğu’ndan yapılan, ‘kilisenin işleridiği bütün suçlar’ hakkında özür dilemesinin ardından Vatikan’dan da resmi bir özür açıklaması yapıldı.

Geçtiğimiz yıllar boyunca yerel Katolik Kilisesi hükümet ve kurtulanların iddialarını yalanlamış ve katliama katılan kilise çalışanlarının münferit hareket ettiğini iddia etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!