Papa 'Arakanlı' demedi

Güncelleme Tarihi:

Papa Arakanlı demedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 16:13

Katolik dünyasının dini lideri Papa Françesko, Arakanlı Müslümanlara yönelik baskı politikaları güden ve katliamlar organize eden Myanmar'daki ziyaretinde 'Arakanlılar' (Rohingyalar) terimini kullanmadı.

Haberin Devamı

Myanmar hükümeti, Arakanlı Müslümanları 'Bangladeşli yasa dışı göçmenler' olarak görüyor ve Rohingya terimini reddediyor. Myanmar devleti, Arakanlılara vatandaşlık da vermiyor.

Papa Françesko, Myanmar'daki ziyareti sırasında Arakanlılara yönelik etnik temizlik boyutuna varan saldırılara da değinmedi. Papa, bunun yerine 'insan hakları için adalet ve saygı' çağrısı yaptı, barışın sadece bu şekilde kazanılabileceğini ifade etti. Papa Françesko, Arakanlı ifadesini kullanmasa da 'her etnik gruba ve kimliklerine saygı duyulması' gerektiğini de söyledi.

ARAKANLI AKTİVİST: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

Papa, Ağustos ayının ortalarından beri Myanmar ordusunun ve Budist çetelerin saldırılarından kaçan 600 binden fazla Arakanlının durumunu birçok kere dile getirmiş ve Arakanlılar için dua seansları düzenlemişti. Arakanlı bir aktivist olan Muhammed Zubair, "Rohingya krizinden bahsetmemesi nedeniyle çok hayal kırıklığına uğradık" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!