Panik

İKİ takım da galibiyete hasretti. Oysa ne güzel başlamışlardı sezona. Sivas, Galatasaray galibiyeti ile Beşiktaş’ta transferleri ile göz kamaştırıyordu.

İlerleyen haftalarda yaşanan sakatlıklar Beşiktaş’ta puan, Sivas’ta da hoca kaybına sebep oldu. Kaderlerini değiştirmek için çıktıkları maçta, erken gelen gol Beşiktaş’ın işini kolaylaştırdı. Bu jeneriklik gole şapka çıkartılır.
Anlaşılan o ki Hilbert artık sağ bek oynayacak. Ofansta bir sıkıntı yok. Ama Hilbert’e defansın basit prensiplerini öğretmek lazım. Kendi sahanda içeriye attığın her pas, kendi kalende pozisyon olur. Dikkat et Hilbert. Bu pası rakip sahada atarsan takımına, kendi sahanda atarsan rakibe gol pozisyonu verirsin. Aynen Necip’in yaptığı gibi. Sahanın yıldızı Necip, bu hatasından mutlaka ders alacaktır.

Guti’nin zerafeti

Sol ayaklı Ersan’ın takıma kazandırılması avantaj olabilir. Dünyada sol ayaklı stoper kıtlığı var. Güçlü fiziği de en büyük avantajı. Topu oyuna sokmada kendini geliştirdiğinde Kartal’a faydalı olacak.
Guti’nin zerafeti ofansta Beşiktaş’a ayrı bir hava veriyor. Akıllı pasları, kapalı defanslar için tam bir çilingir. Bobo’nun golleri tam gaz. Aman nazar değmesin sakatlıklar başa bela.

İşin zor Rıza hoca

SİVASSPOR, Kasımpaşa’nın ardından ligin en çok gol yiyen ikinci takımı. Üstelik golü erken yediklerinde de büyük handikap yaşıyorlar. Çünkü rakip refleks olarak kapanıyor. Her ne kadar teknik adamlar istemese de, futbolcuların bu skor koruma paniği engellenemiyor. Mehmet Yıldız, eskiden tek başına bir takımdı. Ama artık, desteğe ihtiyacı var. Zita’nın desteği yetmedi. Sivasspor tek santfor oynayacaksa, orta sahadan daha çok sürpriz adam çıkarması lazım. Özetle, Rıza Hoca’nın işi çok zor.

Uzatmaları seyretmeyin

TANSİYONU olan Beşiktaş’ın maçlarının uzatma dakikalarını seyretmesin. Çünkü Beşiktaş uzatmalarda ya kazanıyor, ya kaybediyor. Mağlupken tam takım saldıran Kartal, galipken tüm takım defans yapıyor. Büyük takımlar bu kadar panik yapmaz. Taraftarlarına da bu kadar nefes darlığı yaşatmaz.

BEĞENDİM
Guti’li Beşiktaş orta sahasını.

BEĞENMEDİM
Beşiktaş’ın son dakika paniğini.

DİKKAT
Top her zaman direkten dönmez.
Yazarın Tüm Yazıları