Pancarda 'Randevu' sistemi

Güncelleme Tarihi:

Pancarda Randevu sistemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 12:11

Pancarda 'Randevu' sistemi

Haberin Devamı

BOĞAZLIYAN (Yozgat), (DHA)- BOĞAZLIYAN Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 2017-2018 Kampanya döneminde 'randevulu söküm ve tesellüm' seferberliği başlatıldığını belirterek, çiftçilerin pancar söküm ve tesellümünde randevu programına uymaları halinde 45 Milyon lira daha fazla kazanç elde edeceklerini söyledi. 
Başkan Akay, Kayseri Şekere bağlı Boğazlıyan Şeker Fabrikasının faaliyet alanında 4 bölge müdürlüğüne bağlı 3 bin 805 çiftçisiyle pancar ekim sözleşmesi yapıldığını hatırlattı. Akay, bu bölgedeki pancar üretiminin 1 milyon 200 bin ton olmasının beklenildiğini, bunun parasal değerinin yaklaşık 300 milyon lira olarak hesaplandığını ifade etti. Akay, Boğazlıyan Şeker Fabrikasına diğer bölgelerden gelecek olan 270 bin ton pancar ile birlikte toplam 113 gün sürecek olan kampanya süresince 1 milyon 470 bin ton pancar işlenerek, 210 bin ton kristal şeker yapılmasının planlandığını aktardı. Akay şunları söyledi:
"Bu kampanya döneminde başlatmış olduğumuz programlı pancar alımı uygulamasını kış sezonundaki eğitim toplantılarında çiftçimize anlatmış ve uygulama konusunda mutabakat sağlamıştık. Randevulu söküm sisteminde, pancar alımı üç periyot şeklinde uygulanacaktır. Birinci Periyot 9 Ekim tarihine kadar devam edecek, A kotası için ton başına 25 lira, C kotası için ton başına 12 lira prim uygulanacaktır. İkinci Periyot 10 Ekim-20 Kasım arasında uygulanacak. A kotası için ton başına 10 lira, C kotası için ton başına 5 lira, Üçüncü Periyot 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde uygulanacak. A kotası için ton başına 20 lira, C kotası için ton başına 10 lira prim ödemesi yapılacaktır. Bu uygulama sonucu toplamda çiftçimize 45 milyon lira randevulu söküm primi verilmiş olacaktır."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!