Pancarda hedef 550 bin ton

Güncelleme Tarihi:

Pancarda hedef 550 bin ton
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 15:13

Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Başkent’te bu yıl şeker pancarı üretim miktarının 550 bin ton civarında olmasını beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Şeker Fabrikası'nın 500 bin ton civarında alım yapmayı planladığını belirten Bıyıkoğlu, "Bu miktar, planlananın bir miktar üzerine çıkabilir. Sanıyorum 550 bin tonu bulur" dedi. Pancardaki şeker oranının düşük çıkması halinde üretim fazlasıyla aradaki farkın tolere edileceğini vurgulayan Bıyıkoğlu şunları söyledi:

BU YIL HASTALIK YOK

"Geçen yıl pancar bitkisinde görülen hastalıklar bu yıl yok. Dolayısıyla bu da verimde artış sağlıyor. Pancar için hasat dönemindeyiz ve çiftçiler de geçen yıla göre yüksek verim aldıklarını bizlere söylüyorlar.” Polatlı’nın Ankara'nın en büyük şeker pancarı üretim merkezi olduğunu söyleyen Kooperatif Başkanı Bıyıkoğlu, Şeker Fabrikası'nın alım kampanyasında başkentin şeker pancarı üretiminin yarısından fazlasının Polatlı ilçesinde yapıldığını, bu yıl rekoltenin 280 bin ton civarında olmasını beklediklerini kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!