Pancar Kooperatifi Başkanı Akay, Şeker kurulu 10 aydan beri çalışmıyor

Güncelleme Tarihi:

Pancar Kooperatifi Başkanı Akay, Şeker kurulu 10 aydan beri çalışmıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 16:46

Pancar Kooperatifi Başkanı Akay, Şeker kurulu 10 aydan beri çalışmıyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Boğazlıyan Şeker Fabrikası çalışanları ile Ramazan Bayramı nedeniyle bir araya geldi.
Boğazlıyan Şeker Fabrikasında çalışanlarla bayramlaşma törenine Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Harun Halıcı, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın,Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner ve Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Akay, "2 yıl önce 5 Temmuz'da şekere zam yapılmıştı. 2 yıl sonra ancak 28 Haziran'da şeker'e yüzde 4.1 oranında  zam yapıldı. Çünkü şeker piyasasında bir problem var ve bu problem  yönetilemiyor. Bu sorunun düzeltilmesi konusunda gereken adımlar atılmıyor. Şeker piyasasını düzenleyip denetleyen şeker kurulu da 10 aydan beri çalışmıyor. Şeker kurulu çalışmadığı için piyasada denetim  yok" iadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren Akay şöyle konuştu:
"Bilindiği üzere, tatlandırıcı ve mısırdan şeker üretenlerin yılın her dönemi şeker üretme imkanları nedeniyle  piyasadaki denetimsizliği ve boşluğu maalesef kötü bir şekilde kullanıyorlar.  Ancak pancardan şeker üretenler ise yılın belirli aylarında üretim yapmaktadırlar.  Bu sebeplerden dolayı bizim ürettiğimiz şeker satılmıyor. 380 bin ton şeker üretimi gerçekleştirmişiz. Şu anda depolarımızda 118 bin ton A şekeri,B ve C şekeri ile birlikte toplamda 140 bin ton şekerimiz duruyor. Biz stoklarımızdaki şekeri satmak istiyoruz ancak, piyasada denetim olmadığı ve mısır şurubu ucuz olduğu için müşteri onu tercih ediyor. Bu işin nereye gideceği de belli değil."
FOTOLU             

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!