Panathinaikos 69-55 Fenerbahçe Ülker

Güncelleme Tarihi:

Panathinaikos 69-55 Fenerbahçe Ülker
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 18:32

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague A Grubu 9. hafta maçında Yunanistan'da Panathinaikos'a 69-55 mağlup oldu. Bu sonucun ardından sarı lacivertliler, gruptan çıkabilmek için haftaya İstanbul'da Cantu'yu devirmek zorunda...

Haberin Devamı

Bu sonuçla gruptaki 5. mağlubiyetini alan Sarı-Lacivertliler, TOP 16’ya kalabilmek için ilk tur mücadelesinin son haftasında evinde ağırlayacağı Mapooro Cantu’yla “tamam ya da devam” maçına çıkacak. Temsilcimizde karşılaşmayı 20 sayı- 8 ribaundla tamamlayan Romain Sato, takım arkadaşlarından yeterli desteği göremezken, Panathinaikos’ta Andy Panko 15 sayı ile galibiyette önemli bir rol oynadı.

TOP 16 İÇİN 13 TAKIM BELLİ OLDU

SALON: O.A.K.A. Arena
HAKEMLER: Grzegorz Ziemblicki- Juan Gonzalez- Antonio Conde
PANATHINAIKOS (69): Michael Bramos 9 (6 ribaund- 4 asist), Andy Panko 15 (6 ribaund), Jonas Maciulis (1 ribaund), Roko Ukic 4 (1 ribaund), Stephane Lasme 8 (4 ribaund), Kostas Trasrtsaris 4 (3 ribaund), Dimitris Diamantidis 9 (6 ribaund- 9 asist), Marcus Banks 9 (3 ribaund-3 asist), Sofoklis Schortsanitis 11 (6 ribaund- 1 asist)
FENERBAHÇE ÜLKER (55): Bo McCalebb 7 (1 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 5 (1 asist), Romain Sato 20 (8 ribaund- 3 asist), David Andersen 8 (5 ribaund), Oğuz Savaş (1 ribaund), Mike Batiste 4 (2 ribaund), İlkan Karaman 2 (3 ribaund), Bojan Bogdanovic 6 (2 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic 3 (1 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 12-14
2.PERİYOT: 17-9
3.PERİYOT: 14-14
4.PERİYOT: 26-18

MAÇIN AYRINTILARI

O.A.K.A. Arena’daki karşılaşmaya hızlı başlayan temsilcimiz, ilk dakikalarda rakibine potayı göstermedi. Panathinaikos’u top kayıplarına zorlayarak hücumda etkili olan Fenerbahçe Ülker, 8-0’lık serinin ardından Sofoklis Schortsanitis’in boyalı alandan bulduğu sayılara engel olamasa da ilk çeyreği 12-14’lük üstünlükle tamamladı. İkinci çeyrekte içeriye kat etmekte zorlanan Sarı-Lacivertliler, uzak mesafeli atışlarından da sonuç alamayınca, ev sahibi ekip özellikle Andy Panko’nun basketleriyle devreye 29-23 öne girdi. İkinci yarıda da takımlar birbirlerine kolay sayı şansı tanımazken, farkı daha da açmak isteyen rakibine karşı Romain Sato’nun sayılarıyla ayakta kalan temsilcimiz, son çeyreğe 43-37 geride girdi. Sato dışındaki oyuncularından skor anlamında katkı almakta zorlanan Fenerbahçe Ülker, ev sahibi ekibin boyalı alanı etkili bir şekilde kullanmasına engel olamayınca Panathinaikos mücadeleden 69-55 galip ayrıldı.

KHIMKI KAYBETTİ AMA...

F.Bahçe'nin gruptan çıkmak için mücadele ettiği Khimki de bu akşam oynana karşılaşmada sürpriz bir şekilde Union Olimpija'ya mağlup oldu. Ama F.Bahçe, Atina'da kazanamayınca bu avantajı değerlendiremedi.

TEK İHTİMAL VAR; CANTU GALİBİYETİ

A Grubu'nda haftaya, Khimki - Panathinaikos, Fenerbahçe Ülker - Cantu karşılaşmaları oynanacak. F.Bahçe, Cantu'yu yenmesi durumunda, Khimki - Panathinaikos maçının sonucuna göre grubu 3. veya 4. sırada tamamlayacak. (Khimki kazanırsa, F.Bahçe 4., Panathinaikos kazanırsa F.Bahçe grubu 3. sırada bitirecek)

F.Bahçe haftaya Cantu'ya kaybederse ikili averajda geride olduğu için Euroleague veda edecek.

Grupta son puan durumu şöyle;

Panathinaikos 69-55 Fenerbahçe Ülker


BATİSTE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Maçın devre arasında, Panatahinaikos, F.Bahçe'ye trnasfer olan Mike Batiste'i unutmadı. 9 yıl oynadığı kulübün taraftarları tarafından büyük destek gören Batiste aldığı plaketin ardından, yaptığı konuşma sırasında gözyaşlarını tutamadı. ABD'li oyuncu sözlerine "Bırakın da maçımızı oynayalım" şeklinde bir espri ile başlarken, tüm taraftarlara teşekkür etti ve "Bu kulüp ve sizler her zaman kalbimde olacaksınız" dedi.

Panathinaikos 69-55 Fenerbahçe Ülker


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!