Pamukkale'yi 1.5 milyon kişi gezdi

Güncelleme Tarihi:

Pamukkaleyi 1.5 milyon kişi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2018 13:56

Pamukkale'yi 1.5 milyon kişi gezdi

Haberin Devamı

DENİZLİ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, beyaz travertenleriyle dünyaca ünlü, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Pamukkale'yi geçen yıl yaklaşık 1.5 milyon kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Şen, ören yerlerine yapılacak giriş ücreti zammının ise kendilerinde ve tur acentelerinde tedirginlik yarattığını belirtti.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, müze ve ören yerlerini ziyarette Pamukkale'nin yeni bir rekora imza attığını, geçen yıl yaklaşık 1.5 milyon kişiyi ağırladığını söyledi. Bu dönemdeki ziyaretçi sayısının 2016 yılına göre yüzde 53 arttığını, rekor artışın turizmcileri memnun ettiğini belirterek, 2017 yılının yıldızının Pamukkale olduğunu dile getirdi. Açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİMM) 153.5 milyon lira muhammen bedelle gerçekleştirdiği ören yeri ve müze ihalesinin 235 milyon lirayla tekrar yapılacağını belirten Şen, söz konusu artışın Pamkkale'ye giriş ücretlerinde zam beklentisini oluşturduğunu, bunun da tedirginlik yarattığı belirtti.

Ören yeri ve müzelerin vatandaşlara ayda bir ücretsiz olması gerektiğini söyleyen Şen, "Kültür ve doğal varlıklarımızın yeni nesillere tanıtılabilmesi, geleceğe korunarak taşınabilmesi ancak vatandaşlarımız tarafından bilinçli bir şekilde tanınmasıyla olacaktır. İhale şartnamesinde otoyollar ve köprülerin ücretsiz olduğu günlerde ören yerlerinin de ücretsiz ziyarete açılması uygulamasının yer almasını ve çoğu Avrupa ülkelerinde gördüğümüz ayda bir pazar günü ören yeri ve müzelerin vatandaşlarımızın ziyaretine ücretsiz olmasını talep ediyoruz. Özellikle Denizli bölgesinde 35 TL'lik Pamukkale örenyeri giriş ücretinin yüksekliğinden dolayı yıllardır burayı ziyaret edemeyen ve bunu sıklıkla dile getiren vatandaşlar, Pamukkale'den daha da uzaklaşabilir. Ayrıca 2018 yılı tur bütçesi yapan acenteler içinde bu yapılabilecek fiyat artışı sıkıntı yaratabilir" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!