Pamukkale'de yemekler yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Pamukkalede yemekler yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 14:30

Pamukkale'de yemekler yarıştı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, Belediyesi'nin kentin turizmine katkı sağlamak amacıyla Gastronomi Derneği ile ortaklaşa düzenlediği, Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası'nın galası yapıldı. Şampiyonada, butik pastacılık alanında figür eğitimleri, animasyon modelleme, artistik teknikler, balık, et, tavuk yemekleri üzerine yarışmalar yapıldı.

Pamukkale Belediyesi ve Gastronomi Derneği İşbirliği ile Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası, bir otelde yapıldı. Dünyaca ünlü aşçıların eğitimler verdiği, workshop çalışmalarının düzenlendiği, Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası 2 gün boyunca butik pastacılık alanında figür eğitimleri, animasyon modelleme, artistik teknikler, balık, et, tavuk yemekleri üzerine yarışmalarla devam etti. Ülke genelinden 250 şefin katıldığı etkinliğe gelenlerin 30'u uluslararası yarışmalarda derece alan isimler oldu.

Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası'nda Öztiryakiler Aşçılık Şampiyonası, Dr. Paste Butik Pastacılık Şampiyonası ve Gastronomi eğitimleri de yapıldı. Şampiyonanın ayrı ayrı kategorilerinde başarılı olarak madalya almaya hak kazananlara protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Yarışmada, Sinem Yıldırım, Zeynep İnal, Nazlı Yavuz, Nezahat Metin Undan, Betül Bulduk, Aysel Oktay, İbrahim Çelik,  Nuray Keskin Zorlu, Müge Göçmen, Murat Tekdemir, Ergül Çetinkaya, Rümeysa Renk, Murat Çetin, İbrahim Demirli, Aslı Demir, Havva Ceren, Akın Yürük, Melike Oluk çeşitli kategorilerde altın madalya kazandı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, amaçlarının Pamukkale adının her platformda duyulmasını istediklerini belirterek, "Pamukkale sadece turizm ile tanınmayacak. Aşçılık çok önemli bir sektör. Bu sektörün önemli isimlerinin Pamukkale'ye gelmesi de güzel. Pamukkale'nin adını her şekilde duyurmak istiyoruz. Termal sağlık ile birlikte Pamukkale Spor Oyunları ile spor alanında ilçemizi tanıttık. Şimdi de bu etkinlikle ülkemizin dikkatini gastronomi ile çektik. Gerçekten çok önemli isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmalarda ortaya çıkan eserler de çok değerli. Biz Pamukkale Belediyesi olarak bu tür etkinliklerde yer almaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Gastro Derneği Başkanı Köksal Zengin Köksal, desteklerinden dolayı Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'e teşekkür plaketi verdi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!