Pamukkale'de öğrenciler okul kantinlerini denetledi

Güncelleme Tarihi:

Pamukkalede öğrenciler okul kantinlerini denetledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 15:05

Pamukkale'de öğrenciler okul kantinlerini denetledi

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale Belediyesi, ortaokul öğrencilerine yönelik 'Bilinçli Tüketici Kimdir' eğitimi kapsamında 'Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum' projesini başlattı. Projeyle öğrenciler, Pamukkale Belediyesi'nin zabıta kıyafetlerini giyerek, kendi kantinlerini kendileri denetledi.

Pamukkale Belediyesi'nin başlattığı 'Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum' projesinin ilk eğitimi, Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu'nda başladı. Eğitime katılan Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, küçük zabıtalarla birlikte okul kantinini denetledi. Başkan Gürlesin, zabıta kıyafetleri giyen öğrencilerle birlikte okul kantininin sağlık kurallarına uyumunu ve ürünlerin korunmasıyla ilgili hijyen denetimi yaptı. Küçük zabıtalar, kendi kantinlerindeki her gün arkadaşlarıyla birlikte yedikleri gıdaların son kullanma tarihine, saklanma koşullarına, kantinin genel hijyenine kadar her ayrıntıyı tek tek inceledi. Küçük zabıtalar, kantinlerini incelerken, takıldıkları noktalarda Başkan Hüseyin Gürlesin'den bilgi alarak, kendi kantinlerinin denetim raporunu hazırladı.

Öğrenciler daha sonra, Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Bilinçli Tüketici Kimdir' eğitimine katıldı. Toplantıya Başkan Gürlesin'in yanı sıra Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ve zabıta ekipleri de katıldı. Eğitimde konuşan Gürlesin, belediye olarak gerekli denetimlerin yapıldığını belirterek, "Bu etkinliğimizde de çocuklarımızın bilinçli tüketici olmaları için bilinçlendirme çalışması yaptık. Bunun devamını da getireceğiz. İlçemizde ki tüm ilköğretim okullarında projemiz devam edecek. Tüketim konusunda da toplum olarak çok bilinçli hareket etmeliyiz. Gereksiz alışveriş yapmamalıyız, ihtiyacımız olan ne varsa onu almalıyız. Hele hele gıda alışverişi yapıyorsak kesinlikle aldığımız ürünün son kullanma tarihine dikkat etmeliyiz. Bunun yanında aldığımız ürünün kalitesini de kontrol etmeliyiz, bir ürün ucuz diye hemen almamalıyız. Ayrıca her alışverişimizden sonra mutlaka fiş almalıyız" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!