Pamukkale'de futbol şöleni sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Pamukkalede futbol şöleni sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 13:42

Pamukkale'de futbol şöleni sona erdi

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesi'nde Belediye'nin mahalleler arası kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu yıl 6'ıncısını düzenlediği ve 40 takımın katıldığı, futbol şöleni sona erdi. Turnuvanın şampiyonu Kaplanlarspor oldu. Şampiyon olan ve dereceye giren takımlara ödüllerini veren AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "Sporun ve sporcunun yanında olan bir belediye olarak futbol şölenleri düzenliyoruz. Amacımız gençlerin spor yapmasına imkan sağlamak" dedi.

Pamukkale Belediyesi tarafından, 2015 yılında başlatılan ve geçen 5 Ekim'de 6'ıncısı düzenlenen Pamukkale'de Futbol Şöleni Sonbahar 2017 Halı Saha Futbol Turnuvası'na 31 mahalleden 40 takımın katıldı. Eleme usulü, 30'ar dakikalık iki devre oarak yapılan maçlar sonunda, Akköy Çerkezspor, Cumhuriyet Yıldızspor ve Kaplanlarspor takımları final grubunda mücadele etti. Turnuvanın şampiyonunu belirleyen maç Cumhuriyet Yıldızspor ile Kaplanlarspor arasında oynandı.

FİNALDE RAKİP TAKIM SAHADAN ÇEKİLDİ

Turnuvanın final maçına, Mehmetçik Lütfi Ege Ortaokulu bahçesine Pamukkale Belediyesi tarafından yaptırılan halı saha evsahipliği yaptı. Final müsabakasını Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya, mahalle muhtarları ve çok sayıda sporsever izledi. Büyük çekişmeye sahne olan maçın ikinci yarısında skor 2-1 Kaplanlarspor lehineyken, 43. dakikada Cumhuriyet Yıldızspor'dan Mustafa Onur ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.  Kırmızı kart kararına tepki gösteren futbolculardan Mahmut Erkan da aşırı itiraz nedeniyle ikinci sarı kart ardından kırmızı kart gördü. Bu karara kızan Cunhuriyet Yıldızspor takımı sahadan çekildi. Kaplanlarspor bu sonuçla 3-0 hükmen galip sayılarak turnuvanın şampiyonu oldu. Cumhuriyet Yıldızspor ikinci olurken, Akköy Çerkezspor ise puansız ve üçüncü oldu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, şampiyon olan Hacıkaplanlar Mahallesinin Kaplanlarspor takına, 4 bin liralık hediye çeki, madalya ve kupasını takdim etti. Ayrıca turnuvada attığı 17 golle gol kralı olan Akköy Çerkezsporlu Müjdat Aydın'a kupası yine Belediye Başkanı Gürlesin tarafından verildi.

"AMAÇ MAHALLELER ARASI KAYNAŞMA"

Belediye Başkanı Gürlesin, amaçlarının ilçe genelinde sporu yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, "Bu turnuvada amacımız gençlerin spor yapması ile birlikte mahalleler arasında kaynaşmayı sağlamak. Biz bu geleneği önümezdeki yılda sürdüreceğiz. Bu düzenlediğimiz spor etkinlikleri ile hem gençlerimiz spora yönlendiriyoruz hem de kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!