Pamukkale'de 2 bin 250 öğrenciye eğitim yardımı

Güncelleme Tarihi:

Pamukkalede 2 bin 250 öğrenciye eğitim yardımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 11:34

Pamukkale'de 2 bin 250 öğrenciye eğitim yardımı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale Belediyesi, ortaokul ve liselerde eğitim gören 2 bin 250 öğrenciye bu yıl toplam 1 milyon 362 bin lira eğitim desteği verecek. Ortaokul öğrencileri  ayda 65 lira, lise öğrencilerine ayda 85 lira olmak üzere 8 ay boyunca verilecek öğretim yardımından faydalanacak olanlar belirlendi.

Pamukkale Belediyesi, bu yıl meclis kararıyla 1050 ortaokul öğrencisine ayda 65 lira, 1200 lise öğrencisine ise ayda 85 lira eğitim yardımı verecek. 8 ay verilecek eğitim yardımında başvurular sonuçlandı ve yardımdan faydalanacak öğrenciler belirlendi. Öğrenim yardımından faydalanmaya hak kazananların isimleri Pamukkale Belediyesi'nin internet sitesinden öğrenilebilecek. 2 bin 250 öğrenciye toplam 1 milyon 362 bin lira destek sağlanacak.

Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, öğrenim yardımına çok yoğun başvuru yapıldığını belirterek, "Talep yoğun olunca başvuru süremizi bir hafta uzatmıştık. Başvurular tamamlandıktan sonra, belediye meclisimizin kararı doğrultusunda, tüm başvuruları tek tek inceledik ve istenilen tüm şartları taşıyan öğrencilerimizi belirledik. Gönül isterdi ki; tüm öğrencilerimize destek sağlayalım. Ancak, kanunların belirlediği bazı şartlar var" dedi.

Belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Gürlesin, "Eğitim konusunu ciddi bir şekilde ele alıyoruz. Ülkemizin geleceğine ışık tutacak öğrencilerimizin daha iyi ortamlarda eğitim almaları, öğrencilik hayatlarını daha da kolaylıkla geçirebilmeleri için belediye olarak desteğimiz her zaman devam edecek. Öğrencilerimize 8 ay boyunca destek sağlayacağımız eğitim yardımında önceki yıllarda 2 bin olan öğrenci sayımızı bu yıl meclisimizin kararı ile 2 bin 250'ye çıkardık. Başvuru sonuçlarımız açıklandı. Hak kazan tüm öğrencilerimizin sonuç bilgisini cep telefonu numaralarına mesaj yoluyla ilettik. Pamukkale Belediyesi olarak her zaman eğitime katkı sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu

Pamukkale Belediyesi'nin eğitim yardımı başvuru sonuçları için, www.pamukkale.bel.tr adresinde ana sayfa da bulunan linke tıklayarak, sonuç sorgulama yapılabiliyor. Ayrıca, eğitim yardımı almaya kazanan öğrencilerin herhangi bir banka şubesinden öğrenci adına açılan hesap IBAN numarası ile birlikte nüfus cüzdanı fotokopisini Pamukkale Belediyesi'ne iletmesi gerekiyor.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!