Pamukkale, Türkiye Kent Konseylerine üye oldu

Güncelleme Tarihi:

Pamukkale, Türkiye Kent Konseylerine üye oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2018 16:59

Pamukkale, Türkiye Kent Konseylerine üye oldu

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi'nin geçen yılın Kasım ayında kurduğu Pamukkale Kent Konseyi, ülke genelindeki 88 üyesi bulunan Türkiye Kent Konseyleri Birliği'ne üye oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, birliğin Denizli'den tek üyesinin Pamukkale Kent Konseyi olduğunu ifade ederek, "Pamukkale Kent Konseyi Denizli'yi ulusal alanda temsil etmeye başladı. Bu çok önemli bir adım" dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin öncülüğünde geçen yıl Kasım ayında ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların, siyasi parti temsilcilerinin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının katılımı ile kent konseyi kuruldu. Gençlik Meclisi de kuran Pamukkale Belediyesi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği'ne başvurarak üye oldu.

Belediye Başkanı Gürlesin, Pamukkale Kent Konseyi'nin önemli olduğunu ifade ederek, "Biz bir çok belediyenin kurmadığı Kent Konseyi'ni kurarak halkı karar alma mekanizmasına dahil ettik. Kent Konseyi'nde halktan gelen konular gündem oluyor. Zaman zaman konsey üyeleri ile bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Biz her zaman gençlerin yanındayız. Gençlik Meclisi de bu yılın Mayıs ayında kuruldu. Biz Pamukkale adını ulusal ve uluslararası arenada ne kadar çok duyurabilirsek o kadar iyi olur düşüncesindeyiz. Pamukkale Kent Konseyi'nin Türkiye Kent Konseyleri Birliği'ne üyeliğinin hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!