Pamukkale, ören yerleri içerisinde ilk sıradaki yerini korudu

Güncelleme Tarihi:

Pamukkale, ören yerleri içerisinde ilk sıradaki yerini korudu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 12:13

- TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy: - "TÜRSAB Müze Girişimleri, uluslararası tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları, tecrübeli personeli, modern giriş kontrol sistemleri ile Pamukkale ören yerinin, ören yerleri arasında ilk sırada yer almasını sağlamıştır" - "Pamukkale ören yerine yurt dışından en çok sırası ile Rusya, Japonya, Avrupa Birliği ülkeleri ve Kore'den ziyaretçi gelmektedir. Son zamanlarda Malezya, Endonezya ve Hindistan’dan gelen ziyaretçilerde artışlar olmaya başlamıştır"

Haberin Devamı

DENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Pamukkale'nun en çok turist çeken ören yeri olduğunu belirterek, bunda uluslararası tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları ile tecrübeli personeli, modern giriş kontrol sistemlerinin etkisi olduğunu söyledi.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİMM) 2010 ve 2013 yıllarında açmış olduğu "Müze ve Ören Yerleri Gişelerinin İşletimi, Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi İşi" ihalelerini kazanan TÜRSAB Müze Girişimleri'nin 154 müze ve ören yerinin 3 yılı aşkın süredir işlettiğini, bunlar arasına 2014 yılı başında Pamukkale Hieropolis ören yerini de dahil olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Pamukkale ören yerinde kamu-özel sektör ortaklığının güzel bir örneğinin sergilendiğini dile getiren Başaran Ulusoy, müşteri memnuniyeti, kafe, restoran işletmeciliği, geçiş-kontrol ve biletleme gibi alanlarda TÜRSAB'ın tecrübesinin yansıtıldığını ve bunun olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

- "Çağıran, karşılayan, ağırlayan anlayışı ilke edindik"

Pamukkale ören yerinin ziyaretçi sayısının geçen yıllara göre arttığına dikkati çeken Ulusoy, şunları söyledi:

"Bu yıl Pamukkale ören yerini ilk 11 ayda toplam 2 milyon 187 bin kişi ziyaret etmiş olup, Kasım ayında Pamukkale ören yerine gelen toplam ziyaretçi sayısı 73 bin 306 olarak gerçekleşti. Pamukkale'ye gelen ziyaretçi sayısında geçen yıla göre yüzde 12 oranında artış yaşandı. 2014 yılında Pamukkale Hierapolis ören yeri ziyaretçi girişlerinden elde edilen toplam gelir ise 38 bin 450 bin lira. Ören yerleri içerisinde ziyaretçi ve gelir bakımından ilk sırada Pamukkale yer alıyor, ardından Efes ören yeri ikinci, Göreme Açık Hava Müzesi üçüncü olarak geliyor. 'Çağıran, karşılayan, ağırlayan' anlayışını ilke edinerek yaşama geçirdik. TÜRSAB Müze Girişimleri, uluslararası tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları, tecrübeli personeli, modern giriş kontrol sistemleri ile Pamukkale ören yerinin, ören yerleri arasında ilk sırada yer almasını sağlamıştır."

Haberin Devamı

"Pamukkale ören yerine yurt dışından en çok sırası ile Rusya, Japonya, Avrupa Birliği ülkeleri ve Kore'den ziyaretçi gelmektedir. Son zamanlarda Malezya, Endonezya ve Hindistan’dan gelen ziyaretçilerde artışlar gözleniyor" ifadesini kullanan Ulusoy, sürdürülen kazı çalışmalarının Pamukkale Hierapolis ören yerinin sahip olduğu kültür mirasını her geçen gün zenginleştirdiğini, ulusal ve uluslararası tanıtım faaliyetleri, sürdürülebilir işletmecilik anlayışıyla da ziyaretçi sayısında her yıl yükselen bir ivme yakaladığını, bunu gelecek yıllarda da devam ettirmesinin beklendiğini söyledi.

- Konaklamalı turist çekilmeli

Denizli'de 19 antik kentin bulunduğuna dikkati çekerek, başta Pamukkale'nin olmak üzere kente ağırlıklı olarak "günü birlik turist" geldiğini vurgulayan Ulusoy, kentin "çekim alanı ve cazibe merkezi" haline getirilmesi gerektiğini savunarak "Bu amaçla biz de Hieropolis ören yeri kazılarına katkıda bulunuyor ve Laodikeia çalışmalarına destek veriyoruz. Gelen turistin bu antik şehirleri ziyaret etmesi ve programlarını uzun tutması sağlanmalı. Bunun için de antik şehirlere yapılan yatırımın yanı sıra turisti Pamukkale ve civarında başta restoran, otel olmak üzere farklı alternatiflerin geliştirilmesi, yörenin turistlere sunduğu imkanların zenginleştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin tanıtımına ayrılan bütçenin artırılması ve kültür turizmi odaklı çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Başaran Ulusoy, DÖSİMM öncülüğünde başlatılan, Pamukkale gibi Türkiye'nin önemli ören yerlerinin tanıtımının yapıldığı "Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye" adılı projeyi önemsediklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!