Pamukkale Belediyesi, Avrupa'ya adını duyuracak

Güncelleme Tarihi:

Pamukkale Belediyesi, Avrupaya adını duyuracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 17:55

Pamukkale Belediyesi, Avrupa'ya adını duyuracak

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale Belediyesi, 2009'da kurulan EHTTA'ya (European Historic Thermal Towns Association- Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği) üye olacak ilk ilçe olacak.

UNESCO miras listesinde yer alan beyaz travertenleriyle ünlü Pamukkale ile tarih boyunca termal sağlığın merkezi Karahayıt'ı sınırları içerisinde bulunduran Pamukkale Belediyesi, kısa adı EHTTA olan Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne üye olacak. Birlik, Avrupa'daki tarihi termal kentler arasında tecrübe paylaşımını teşvik ederek, kentler ve termaller arasında güçlü bir ortaklık ağı oluşturmak anacıyla 2009 yılında Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Belçika tarafından kuruldu.

Belediyelerin ve kamu kurumlarının üye olarak alındığı EHTTA'ya, Pamukkale Belediyesi de üyelik için ilk adımı attı. Türkiye'den sadece Bursa'nın il olarak 2013 yılından beri yer aldığı birliğe başvuran ilk ilçe belediyesi Pamukkale olacak. Pamukkale Belediye Meclisi'nin Ocak ayı gündeminde yer alan üyelik başvurusu konusunda Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin üyelere bilgiler verdi.

Pamukkale'nin yanı sıra sıcaklığı benzer yerlere göre daha çok olan Karahayıt'taki şifalı kırmızı su ile bölgenin özel bir yer olduğunu söyleyen Gürlesin, "Avrupa'da tarihi termal kentlerin bir arada olduğu EHTTA'ya üyelik konusunda başvuru yapmak için İdari ve Diğer İşler Komisyonu'ndan gelen rapor meclisimizde görüşüldü. Oybirliği ile alınan kararla Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne üyelik için adım atılmış oldu. Pamukkale Belediyesi olarak Pamukkale ve Karahayıt'ı Avrupa'ya ve dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Bu sayede hem turist sayısının artması hem de sağlık turizmi için daha çok konaklamalı turizm yapılması sağlanabilir. Termal sağlık konusunda önemli bir yere sahip olan Pamukkale'yi, Türkiye'de 1 numara, Dünya'da da önemli bir yere sahip duruma getirmek istiyoruz. Yapılan bu çalışma bunun adımlarından biridir. EHTTA'da yer almak turizm açısından çok önemli, bu konudaki başvuru birliğin Mayıs ayında Azerbaycan'da yapılacak olan genel kurulda oylanacak" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!