Pamukkale Belediyesi AB projesiyle 2 bin kişiye İngilizce öğretti

Güncelleme Tarihi:

Pamukkale Belediyesi AB projesiyle 2 bin kişiye İngilizce öğretti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 13:11

Pamukkale Belediyesi AB projesiyle 2 bin kişiye İngilizce öğretti

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği (AB) projesi kapsamında Denizli'nin Pamukkale Belediyesi'nce yürütülen ücretsiz İngilizce konuşma ve kültür kurslarını tamamlayan kursiyerlere, sertifika verildi. Projeyle İngiltere, İspanya, Bulgaristan, Romanya, İtalya ve Moldova'dan gelen 16 yabancı eğitmenin, 2 bin kişiye İngilizce öğrettiği belirtildi.

Pamukkale Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen, AB projesi kapsamındaki ücretsiz İngilizce konuşma ve kültür kurslarını tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Pamuk Kafe Üniversite'de gerçekleşen sertifika törenine; Pamukkale Belediyesi Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Hasan Sarı ile yurtdışından gelen gönüllü eğitmenler ile kursiyerler katıldı.

Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi'nin 2015 yılında yaptığı başvuruyla Denizli'nin ilk ve tek 'Avrupa Gönüllü Hizmeti' akredite kuruluşu olma unvanını kazandığını belirtti. Pamukkale Belediyesi tarafından sunulan 3 AB projesinin kabul edildiğini, 43 bin Euro hibenin Denizli'ye getirildiğini ifade etti. Başkan Gürlesin, özellikle bir turizm bölgesi Denizli'de gençlerin yabancı dil öğrenmesinin de önemli olduğunu belirterek, "Toplam 16 yabancı eğitmen, 2'şer aylığına belediyemizde misafir edildi. Gelen yabancı eğitmenler ile 16-25 yaş arası Denizlili gençler belediyemiz tarafından organize edilen İngilizce konuşma ve kültür kurslarında bir araya gelerek, yabancı dil konuşma pratiği yapma imkanı buldu. Kasım 2016'da başlattığımız ilk çalışmadan bu yana toplam 8 ayrı 2'şer aylık dönemde, kurslarımız düzenlendi. Kurslarımıza toplamda 2 bin kişi İngilizce konuşmayı öğrendi" dedi.

Törende sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!