Pamuk’un ‘Kar’ına 13 bin dolar

Güncelleme Tarihi:

Pamuk’un ‘Kar’ına 13 bin dolar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 08:20

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un ABD’de en çok sevilen romanı ‘Kar’ın Amerika’daki ilk baskısı Christie’s’in düzenlediği müzayedede 13 bin dolara alıcı buldu.

Haberin Devamı

Uluslararası Yazarlar Birliği’nin (PEN) Amerika bölümüne gelir sağlamak için Christie’s müzayede evi tarafından önceki gün düzenlenen ve büyük kısmı Amerikalı yazar, şair ve sanatçılara ait olmak üzere imzalı, resimli, derkenarlı birinci baskı kitap müzayedesine 72 yapıt katıldı. Müzayedede Orhan Pamuk’un ‘Kar’ romanı 13 bin dolara alıcı buldu.

Pamuk’un ‘Kar’ına 13 bin dolar


REKOR PHILIP ROTH’TA
Toplan 918 bin 800 dolar gelir elde edilen PEN Amerika’nın ‘İlk Baskılar, İkinci Düşünceler’ kampanyasına ‘Kar’ romanının Amerika’daki ilk baskısının içine Kars’tan iki resim çizip bağışlayarak katılan Orhan Pamuk dışında; Paul Auster’ın ‘City Of Angels’ıı 2 bin dolar, Woody Allen’ın ‘Play It Again’i 4 bin dolar, Don Denillo’nun ‘Underworld’ü 57 bin dolar, Shirin Neshat’ın ‘Untitled Detroit’i 17 bin dolar, Marina Abramoviç’in ‘Dream Book’u 14 bin dolar, Toni Morrison’ın ‘Beloved New York’u 19 bin dolar ve Yoko Ono’nun ‘Acorn New York’u 1.300 dolara alıcı bulurken müzayedenin rekorunu 80 bin dolar ile Philip Roth’un ‘American Pastoral’ kitabı kırdı. Philip Roth iki yıl önce yazmayı bıraktığını açıklamıştı.

Pamuk’un ‘Kar’ına 13 bin dolar

Haberin Devamı

YENİ ROMAN HAFTAYA
Yeni romanı ‘Kafamda Bir Tuhaflık’ın Yapı Kredi Yayınları’ndan 9 Aralık’ta piyasaya sürüleceği duyurulan ünlü romancımız Orhan Pamuk, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada; bu projenin tüm yazarlar için kutsal bir şey olduğunu belirterek; “PEN beni de zor zamanımda korumuştur. Siyasi açıdan Türkiye’de başım derde girdiğinde bana her zaman destek oldular. PEN Amerika’ya borcumu ödüyorum” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!