Pamuk tarlasından milli takıma

Güncelleme Tarihi:

Pamuk tarlasından milli takıma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 09:38

Şanlıurfa’da 9 çocuklu ailenin oğlu Mehmet Ali Ravi, gözünü Avrupa ve dünya şampiyonluklarına dikti. Judodaki başarıları sayesinde spor lisesine giren, Türkiye şampiyonluklarıyla da milli takıma seçilen genç sporcu, hâlâ ailesine yardım olsun diye, hafta sonları tarlada pamuk topluyor.

Haberin Devamı

Makedonya’da düzenlenen Judo Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıkan 15 yaşındaki Mehmet Ali Ravi, gözünü Avrupa ve dünya şampiyonluklarına dikti. Şanlıurfa Merkez Eyyübiye İlçesi’ne bağlı Buğday Kuyusu Mahallesi’nde dünyaya gelen ve küçük yaştan beri ailesiyle tarlada çalışan Mehmet Ali, kepçe operatörü babasının işi dolayısıyla 7 yaşındayken kent merkezine taşındı.

Burada judocu arkadaşlarından etkilenen genç sporcu, 10 yaşında Şanlıurfa Judo İhtisas Gençlik ve Spor Kulübü’ne kayıt yaptırdı. Kulüpte hocası Mücahit Delioğlu’nun dikkatini çeken Mehmet Ali, çıktığı birçok müsabakada tatamiden başarıyla indi.

‘Ben pes etmedim...’
Kırşehir ve Sakarya’da düzenlenen Türkiye şampiyonalarında birinci olup milli takıma seçilen, son olarak da haziran ayında Makedonya’da düzenlenen Judo Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda 38 kiloda Türkiye’yi temsil eden Mehmet Ali, şimdi de Avrupa ve dünya şampiyonlukları hedefine ulaşmak için çabalıyor. Judodaki başarısı sayesinde spor lisesine giren milli sporcu, hafta sonlarında da köyüne giderek ailesiyle pamuk tarlalarında çalışıyor. Mehmet Ali Ravi, “Arkadaşlarım, yenildikçe bu sporu yapmaktan vazgeçti ama ben pes etmedim. Önce bölge ardından Türkiye Şampiyonası’nda kürsüye çıktım. Sonra Milli Takım’a seçildim ve Balkan Şampiyonası’nda altın madalya kazandım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başarıları sayesinde spor lisesini kazandığını ancak ailesine de hâlâ yardım ettiğini belirten genç yetenek, “Sabahları okula gidiyorum. Sonra okuldan çıkıp salona gidiyorum. Biz 9 kardeşiz, köye gittiğimde kardeşlerimle pamuk topluyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!