Pamuk eller cebe

Güncelleme Tarihi:

Pamuk eller cebe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1997 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

Gelişi pek centilmence olmadı ama, Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek gerek.. Özkan Sümer, Fenerbahçe'nin üç puan gerisinde ikinci olarak devraldığı Trabzonspor'u, Dardanel karşısındaki şok yenilgi sonrası hemen toparladı ve ilk yarı bitiminde aynı puan farkıyla aynı yere oturttu.

Sümer, Yılmaz Vural'ın atlattığı Fenerbahçe, Beşiktaş, Kocaeli, Samsun, Gençlerbirliği deplasmanlarına, Galatasaray, İstanbulspor ve Ankaragücü dış saha maçlarını da ekledi.

Bordo-mavililer, ikinci yarıda bütün iddialı ekiplerle sahasında karşılaşacak. Dışarıdaki en zor maçı, en son müsabakası..

Yalnız, ‘‘kağıt üzeri’’ ile ‘‘gerçeği’’ birbirine karıştırmayalım. Trabzonspor içerideki maçlarını çok az kayıpla atlatabilecek mi ? Deplasmanda, ‘‘çantada keklik’’ gördüğü takımları kolay aşabilecek mi ? Burası düşünmeye değer.. Kadrosunda Hami, Abdullah, Ünal, Ogün, Tolunay gibi asları var. Vugrinec yavaş yavaş ligimize ısınıyor. Nihat şu anda Türkiye'nin en formda file bekçilerinden biri. Orhan, orta sahada dinamo ve eski performansına çok yaklaştı. Hüseyin, Selahattin, takıma yeni monte edilen genç isimler. Ancak, tüm bu artılar, bordo-mavili takımda birşeylerin eksikliğini gizlemiyor.. Sağ dış oyuncu sorunu, Sümer'in ‘‘Buçuklu sistemi’’ ve Ünal'ın olağanüstü çabasıyla, biraz olsun giderildi.. Ne var ki, İskandinav stilinde, yüksek toplara hakim ve mücadeleci bir santrfor, ‘‘Diyojen'in feneriyle’’ aranıyor.. ‘‘Aldık, alıyoruz, alacağız’’ deyip, taraftarı boyuna uyutuyorlar. Ligin bitiminde mi alacaklar ? En azından, çok kaliteli bir hücum oyuncusu kısa sürede transfer edilmez ve ikinci yarı hazırlık kampına yetiştirilmezse, Karadeniz ekibi bu fikstür avantajına rağmen, ilk yarıdaki puanı bile zor toplar.. Kim kimi kandırıyor ? Bu takımı hep belli isimler mi taşıyacak ? Bunlar hiç mi kötü oynamayacak, formsuz olmayacak ? Oynadığı futbolla ses getirecek bir forvet, şartları ne kadar ağır olursa olsun, mutlaka alınmalı. Yoksa, bu yükün altından kimse kalkamaz. Küsen seyirciyi yeniden tribünlere çekmek kolay mı ? Yarın iş işten geçtikten sonra alınacak oyuncu, bu barışma tablosunu yineleyebilir mi ? Kesinlikle hayır..

14 yıl sonra ufukta görünen şampiyonluk, biraz da ellerin cebe girmesine bağlı.. Trabzonspor taraftarının, kimsenin kaprisine boyun eğecek hali kalmadı !

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!