PAMEK-PAYSTEM Hatay’a yayılacak

Güncelleme Tarihi:

PAMEK-PAYSTEM Hatay’a yayılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 13:40

PAMEK-PAYSTEM Hatay’a yayılacak

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'da Payas İlçe Belediye Başkanı Bekir Altan, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ile Payas Belediyesi Pamek ve Stem merkezlerinin kent geneline yaygınlaştırılması için protokol imzaladı.
Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde düzenlenen törende konuşan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, bilgiyi yoğuran, üreten ve icatlar bulan gençlerin önünü açmak için projenin çok önemli olduğunu söyledi. Payas’tan başlayarak Hatay ve ilçelerinin ardından tüm Türkiye’ye yayılan proje olması dileğinde bulunarak şunları söyledi:
“Yerel yönetimlerle kamu idareleri bir araya gelirse aşılamayacak engel yoktur. Bu projede ilk önce il merkezimizde Antakya’da Karaali beldesinin eski belediye binasında hayata geçireceğiz. Ardından On beş ilçemizde Pamek ile stem çalışmalarını yürüteceğiz.”
YORUMLAYAN İCAT YAPAN ÇOCUKLAR YETİŞTIRECEĞİZ
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise bilime önem verilmesi gerekitğini söyledi. Karahan, "Biz geri kaldığımız zaman seyrederiz. Bu nedenle Bakanlığımız bunu biliyor hükümetimiz son on yıldır Milli Eğitime bütçeden en yüksek payı ayırıyor. Çocuklarımızın önünü açmak için her türlü bilimsel gelişmeyi takip ederek öğrencilerimize sunmaya gayret ediyoruz. Bu merkezlerin amacı bütün bilgilerin toplanıp yorumlandığı merkezdir. Çocuk her şeyi bilecek felsefeyi de bilecek Türkçeyi de, matematiği de bilecek. Belediye başkanımız burada böyle bir STEM merkezi kurdular, birlikte çalışıyoruz. Bunu Hatay çapında da sadece Payas’da değil diğer ilçelerde de olsun istedik" dedi. Yapılan konuşmaların ardından protok imzalandı.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!