Palandöken'den Pamukkale'ye kardeşlik köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Palandökenden Pamukkaleye kardeşlik köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 18:56

Palandöken'den Pamukkale'ye kardeşlik köprüsü

Haberin Devamı

DENİZLİ'de, Merkezefendi Kaymakamlığı ve Erzurum Yakutiye Kaymakamlığı'nın geliştirdiği kardeşlik köprüsü projesi kapsamında, Erzurum'da TEOG sınavında başarılı olan öksüz ve yetim 20 ortaokul öğrencisi, kentte ağırlandı. Öğrenciler, Denizli ziyaretleri kapsamında ilk olarak Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Palandöken'den Pamukkale'ye Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında Denizli'ye gelen 20 öğrenci, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete, Vali Ahmet Altıparmak ile buluştu. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile öğrencilere eşlik eden 3 öğretmen de ziyarette yer aldı. Ziyarette, öğrencilerle tek tek tanışan Vali Altıparmak, onlarla sohbet etti. Öğrencilerin ileriye dönük hedeflerini soran Vali Altıparmak, hedeflere ulaşmakta çok çalışmalarının önemli olduğunu, bunun yanında bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Ziyaretlerinden dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Vali Altıparmak, Denizli'nin tarihi ve turistik değerlere sahip önemli bir şehir olduğunu, Denizli'de bulundukları süre içerisinde dolu dolu zaman geçireceklerine inandığını söyledi.

KENTİ GEZECEKLER

Merkezefendi Kaymakamlığı ve Erzurum Yakutiye Kaymakamlıklarının işbirliğiyle gerçekleştirilen projede amaç, Denizli ile Erzurum gençleri arasında kardeşlik bağları oluşturarak, her iki kentin kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtmak. 7 Mayıs Pazar gününe kadar Denizli'de kalacak olan öğrenciler, bu süre içinde Pamukkale, Laodikya, Tripolis, Bağbaşı Yaylası Teleferik, Buldan gezisine katılacak. Öğrenciler ayrıca Abacıoğlu At Çiftliğini ziyaret edecek ve futbol maçı gibi etkinlikler yapacaklar. 19-24 Mayıs tarihlerinde de Denizli'den 25 öğrenci ve 3 öğretmenin katılımıyla Erzurum'da benzer faaliyetler içeren bir etkinlik düzenlenecek.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!