Palandöken Dağlarını keşif için yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Palandöken Dağlarını keşif için yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 10:38

Palandöken Dağlarını keşif için yürüdüler

Haberin Devamı

Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan 'Palandöken Dağlarını Keşfedelim' yürüyüşü düzenlendi.
Palandöken kayak merkezine çıkan yolun sağ tarafındaki Kent Ormanı çevresindeki sıra dağlara düzenlenen yürüyüşe Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, gaziler, sivil toplum örgütleri, izciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte deniz seviyesinden 2 bin 500 rmetre yüksekliğe çıkan doğaseverler, zirvede Türk bayrağı açıp saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okuyarak yürüyüşü tamamladı. 
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı Murat Ertaş yürüyüşle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Palandöken Dağları, Erzurum'un denizi. Ejder Tepesi'nin dışında diğer yerler daha keşfedilmemiş doğal güzelliklere sahip bir yer. Palandöken sıra dağları bu tür doğa yürüyüşleri ile keşfedilecek" diye konuştu. 
Milletvekili Mustafa Ilıcalı ise 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, EYOF 2017 gibi birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Erzurum'un 2026 Kış Olimpiyatları'na aday olduğunu hatırlattı. Erzurum'un olimpiyat adaylığının dillendirilmesiyle kent içi tramvay projesinin Bakanlar Kurulunda onaylandığını, böylece Aziziye ilçesindeki termal tesislerin kayak merkeziyle ulaşım sorunun çözüldüğünü söyledi. Mustafa Ilıcalı, kış olimpiyatlarının alınmasının Erzurum, Erzincan, Kars'a önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!