Palancıoğlu: Belediyeler, sanayinin gelişmesinde önemli rol oynuyor

Güncelleme Tarihi:

Palancıoğlu: Belediyeler, sanayinin gelişmesinde önemli rol oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 15:12

Palancıoğlu: Belediyeler, sanayinin gelişmesinde önemli rol oynuyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- TALAS Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, sanayinin gelişmesi için uygun arsa üretilmesi, ulaşım aksının iyi planlanması, nitelikli istihdamın oluşturulmasının çok önemli olduğunu belirterek, ''Belediyeler, sanayinin gelişmesinde önemli rol oynuyor'' dedi.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantı, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Başkan Mustafa Palancıoğlu, şöyle dedi:
“Sanayi ve ticareti seven birisiyim. Belediyelerin de bu konuda çok önemli roller üstlendiğini biliyorum. Belediyelerin sanayi odası gibi kurumlarla bir araya gelip faaliyet yapması, o bölgeyi çok hızlı bir şekilde kalkındırıyor” ifadelerini kullandı. Belediyeler ve sanayicilerin birlikte güzel işler ortaya çıkaracağına her zaman inandığını söyleyen Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Suriye ve Irak pazarı ile ilgili bir komisyon kurulup şimdiden hazırlıklar yapılmalı. Önümüzdeki 20 seneyi hedefleyecek atılımlar yapmalıyız. Suriye’de önümüzdeki süreçte büyük bir Pazar ortaya çıkacak. Suriye ve Irak pazarına yönelik çalışmalar yapmalıyız. İnşaat sektörü, beyaz eşya, mobilya, elektrikli ev aletleri açısından büyük bir pazar oluşacağını düşünüyorum. Belediyeler sanayinin gelişmesinde önemli rol oynuyor. Çünkü uygun arsa üretilmesi, ulaşım aksının iyi planlanması, nitelikli istihdamın oluşturulması çok önemli. Belediyeler ile yeterli işbirliği içinde olunursa şehrin önünü açacak mekanizmalar ortaya çıkar. Ortak yatırımlar yapmamız ve kamunun yatırımlarını buraya çekmenin faydası olur diye düşünüyorum. Sanayi ve ticaret odaları ile ve belediyeler arasında büyük bir işbirliği var. Kayseri’deki belediyeler üzerinden büyük bir iş yükü var.”
Talas Belediyesi’nin yaptığı işler ve projelerden de bahseden Başkan Mustafa Palancıoğlu, şunları söyledi:
“Son 3 yıl içerisinde bir kısmı kendi bütçemiz ile bir kısmı hayırseverlerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile 8 cami, 6 okul, 2 sağlık ocağı yaptık. Belediyemizin kendi bütçesinin çok çok üstünde yatırımlar yapıyoruz. Talas Türkiye’de nüfusu en çok artan iller arasında yer alıyor. Nüfus arttıkça ihtiyaçlarda artıyor. Buna karşın geliri de en az olan ilçe. Sanayi sitemiz yok, serbest bölgemiz, alışveriş merkezimiz yok. O yüzden biz genelde hayırseverlerimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve fon alabileceğimiz projelerimizle ayakta durmaya çalışıyoruz. Koştur koştur hizmetler yapıyoruz. Restorasyona önem veriyoruz. Tablakaya Mahallesi’nde son 2 yıldır restorasyon yapıyoruz. Yakında açılışını yapacağız. “Türkiye’nin en güzel Havacılık Lisesini yapmayı planlıyoruz. Arsasını ayarladık, projesini çizdik. Havacılık alanında büyük bir istihdam oluşturacak. Kayseri’den çok daha fazla sanayicinin yurtdışına açılması lazım. KAYSO’nun meclisine katılma imkanını verdikleri için Başkanımıza teşekkür ediyorum.”
KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ise Talas Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu’na Meclis toplantılarına katıldığı için teşekkür ederek, günün anısına çini tabak hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!