Pakistan’ın dramı!

ŞU Amerika, nereye el attıysa berbat etti, kan ve ölüm getirdi. Amerika’nın, dünyanın her yerinde askeri güç kullanma stratejisi hem kendisine, hem de işgal ettiği ülkelere büyük zararlar verdi.

Irak bir cehennem halinde... Afganistan da ondan farklı değil! Amerikan uçaklarının hafta içindeki hava saldırısında 147 sivil can verdi.

Afganistan’ın, NATO adı altında Amerika tarafından işgali 7’nci yılını dolduruyor.

Bu işgalde Amerikan kuvvetlerine destek sağlayan Pakistan’ın başı büyük derde girdi!

Türkiye’nin kadim dostu Pakistan artık kanlı bir savaşın dehşeti içinde!

* * *

Pakistan’ın Afganistan sınırındaki Svat Vadisi halkı, Taliban’ın etkisi altında kaldı, şeriat ile yönetilmek istedi. Pakistan hükümeti o bölgede şeriat yönetimine razı oldu, anlaşma yapıldı ama Amerikan uçaklarının vadiyi bombalamasıyla bu anlaşma bozuldu.

Şeriatçı Taliban kuvvetleri Pakistan ordusuyla çatıştı ve kazandı.

Svat Vadisi bir kan ırmağına dönünce milyonlarca insan bölgeden göç etmeye başladı.

Tabiat harikası bir bölge olan o yeşil vadide, dağlarda, ovalarda şimdi bombalar patlıyor ve galip Taliban kuvvetleri başkent İslamabad’a yürüyor.

* * *

Pakistan’ın nüfusu 170 milyon... Ülkede din birinci planda... 50 milyon Sünni Müslüman, 120 milyon da Şii ve diğer mezheplerden insan var. Bu durum, dünyanın ikinci büyük ordusu olan Pakistan ordusunun birlik ve bütünlüğünü bozuyor.

Öldürülen Benazir Butto’nun kocası Zerdari’nin kurduğu hükümet, ülkedeki aşiretlere, tarikatlara ve orduya hákim olamadı, Taliban kuvvetleri saldırılarının şiddetini artırdı.

Bu durum Washington’un paçasını tutuşturmuşa benziyor.

* * *

Dünyaya barış getireceğini iddia eden Başkan Obama’nın, Pakistan savaşı için Amerikan Kongresi’nden milyarlarca dolar yeni bir ödenek istemesi tam bir çelişki!

Amerika’nın Merkez Kuvvetleri Komutanı General Petraesus’un, Zerdari iktidarının iki hafta içinde yıkılacağını ve ülkeye Taliban’ın hákim olacağını söylemesi Obama’yı endişelendirmiş olmalı...

Hiç kimse kendini aldatmasın! ABD barış değil, dünya egemenliği istiyor!

Amerika’nın sahip olduğu üstün silah gücü, nitelikli insanlarının çokluğu ve diğer imkánları, bütün dünya devletlerinin kat kat üstünde...

* * *

İkinci Dünya Savaşı’nadan sonra dünyayı kana bulayan hep Amerika oldu.

1945-1946’da Çin’de, 1950-1953’te Kore’de, 1954’te Guatemala’da, 1958’de Endonezya’da, 1959-1960’da Küba’da, 1964’te Kongo’da, 1965’te Peru’da, 1964-1973’te Laos’ta, 1961-1973’te Vietnam’da, 1969-1970’te Kamboçya’da, 1983’te Granada’da, 1986’da Libya’da, 1980’de El Salvador’da, 1980’de Nikaragua’da, 1989’da Panama’da, 1991’de Irak’ta, 1998’de Sudan’da, 1999’da Yugoslavya’da, 2001’de Afganistan’da, 2003’te Irak’ta savaştı. Afganistan ve Irak savaşları hálá devam ediyor.

* * *

İşte barışsever Amerika!

"Demokrasi getireceğim" dediği Somali, Irak ve Afganistan’ı tamamen şeriatçıların kucağına iten Amerika, şimdi de Pakistan’ı kaybetmek üzere!

Pakistan iç çatışmalarla bölündü, bölünecek!

Kan dökülüyor, insanlar öldürülüyor, kadınların kara çarşaflara bürünmesi isteniyor, başı açık kadınlar taşlanıyor. Yasaklar dalga dalga ülkeyi sarıyor. Çağdaş yaşamdan umudunu kesen uygar Pakistanlılar başka ülkelere kaçıyorlar!
Yazarın Tüm Yazıları