PAB Mimarlık, Cityscape’te ödülle döndü

Güncelleme Tarihi:

PAB Mimarlık, Cityscape’te ödülle döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 17:22

PAB Mimarlık Gökçeada Lise Kampüsü projesiyle Cityscape Awards 2016’da “Geleceğin Kamu, Kültür ve Turizm Yapıları” kategorisinde büyük ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım ortaklığındaki PAB Mimarlık, Cityscape Awards 2016’da ödül alan tek Türkiye mimarlık ofisi oldu.

Cityscape Awards 2016’nın uluslararası jürisi, Gökçeada Lise Kampüsü projesinin yerel doku ve malzeme anlamında Gökçeada’nın karakteriyle bütünleşen yapısının altını çizerken, projenin aynı zamanda eğitim ve sosyal yaşantı kurgusu anlamında bir “benchmark” oluşturması nedeniyle de ödülü fazlasıyla hak ettiğini belirtti.  

2015 yılında 40 yaşın altındaki başarılı mimarlara verilen “Arkitera Genç Mimar Ödülü”nün de sahibi olan PAB Mimarlık ekibine, 6 Eylül akşamı Conrad Hotel Dubai’de düzenlenen ödül töreninde işveren olarak Çanakkale Valiliği'ni temsilen İl Özel İdare yetkilileri de eşlik etti.

PAB Mimarlık, Cityscape’te ödülle döndü

 ADADAKİ HAYATI DÖNÜŞTÜRDÜ

Haberin Devamı

Gökçeada Lise KampüsüNitelikli mimarinin kaliteli eğitim için en önemli koşullardan biri olduğunu savunan, esnek mekan ve sosyalleşme odaklı eğitim anlayışıyla öğrenim mekanlarına yeni bir soluk getiren PAB Mimarlık’ın, ulusal mimari proje yarışmasını kazanarak tasarladıkları Gökçeada Lise Kampüsü projesi, eğitim ve donatı alanlarının kent hayatı ile entegre bir yaşam oluşturması amacıyla 'açık bir kampüs' kurgusuyla tasarlandı.

Ada genelinde ve merkezde kentli hayatın faydalanabileceği meydan, park gibi alanlar ile sosyal donatılar konusunda büyük bir eksiklik bulunması nedeniyle kampus, ada halkının kullanımına da imkan tanıyan 24 saat açık bir kurguyla ele alındı. 

 

BAKMADAN GEÇME!