Özyurt'tan Mehmetçik Vakfı yararına sergi

Güncelleme Tarihi:

Özyurttan Mehmetçik Vakfı yararına sergi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 10:06

Özyurt'tan Mehmetçik Vakfı yararına sergi

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Teknik ressam olarak çalıştığı İl Özel İdare'den emekli olan ve 35 yıldan beri resim yapan Fesih Özyurt, yedinci kişisel sergisini TSK Mehmetçik Vakfı yararına düzenledi.
  İlk sergisini 18 yıl önce açan Fesih Özyurt, emeklilikle birlikte resim yapmak için daha fazla zaman bulduğunu belirtti. Resim yaparken zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmadığını ifade eden Özyurt,  60 kadar yağlı boya tablodan oluşan eserlerini Erzurum Palerium Alış Veriş Merkezinin üçüncü katında sergileyecek. Sanatçı Özyurt'un resim sergisinin açılışı 8 Nisan Cumartesi günü saat 14.30'da yapılacak. Sergi bir hafta süreyle açık kalacak sergiden elde edilecek gelirin büyük bir bölümünü, TSK Mehmetçik Vakfına bağışlanacak. 
Sanatsever Erzurumluları bir hafta açık kalacak sergiye gezmeye davet eden Fesih Özyurt, şunları söyledi:
"Günlük yaşantımızın stresinden kurtulmak için hobiler çok önemli. Gençlerimize öneriyorum; sağlıklı yaşamak için mutlaka bir hobi edinsinler. Sanatla uğraşmak, üretmek, üreten insan olmak toplumsal gelişimimiz için de gerekli. Emeklerimi iyi bir yönde değerlendirmek için sergimin gelirinin önemli bir bölümünü TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlamaya karar verdim. Bilindiği gibi TSK Mehmetçik Vakfı; Türk Silahlı Kuvvetlerinde vatani görevini yerine getirirken şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına, gazi ve engelli Mehmetçikler ile çocuklarına sosyal ve ekonomik destek sağlayan bir vakıf. Böylesine ulvi bir görevi yerine getiren vakfa destek olmayı görev kabul etmemin yanı sıra resim yaparak gençlere de örnek olmaya çalışıyorum."
TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi emekli Albay Sabri Topdağı ise Vakıf olarak bu tür organizasyonların içinde yer almadıklarını belirtti. Sabri Topdağı, Erzurum'da bu yönde bir ilk uygulamayı başlatan sanatçı Fesih Özyurt'u düşüncesinden dolayı da kutladı.
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!