Özyurt, Çanakkale Zaferi’ni kutladı

Güncelleme Tarihi:

Özyurt, Çanakkale Zaferi’ni kutladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 12:15

Özyurt, Çanakkale Zaferi’ni kutladı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - NİZİP Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, 102 yıl önce Çanakkale’de yakılan özgürlük ve bağımsızlığın ateşinin hiç sönmeyeceğini belirtti.



Özyurt, Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale’de bir asır önce bağımsızlık mücadelesi veren Türk milletinin dünya devletlerine önemli mesajlar verdiğini ifade etti.



Türklerin vatansız yaşayamayacağına dikkati çeken Özyurt, vatan ve millet uğruna hiç çekinmeden canlarını feda eden asıl bir ataya sahip olduklarını vurguladı. Her türlü zorlukla mücadele ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini atan yiğitlerin azim ve kararlılıklarının kendilerine örnek olduğunu anlatan Özyurt, “Atalarımız hiçbir şeyin vatansız olmayacağını çok iyi bildikleri için ‘önce vatan’ demişler ve bu cennet vatanın temelini atmışlardır. Şimdi bizler de vatanımızın kalkınması ve geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyebilmesi için çalışıyor, istihdam oluşturuyoruz. Ekonomiye can suyu verebilmek için dünyayı turluyor ve ülkemizin kalkınması için çalışıyoruz" diye konuştu.



Çanakkale ruhunun yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Özyurt, “Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılını kutluyorum. Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!