Özyeğin ve Ulukaya’ya ABD’de büyük ödül

Güncelleme Tarihi:

Özyeğin ve Ulukaya’ya ABD’de büyük ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 00:59

FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya, Türk Amerikan Derneği (The American Turkish Society-ATS) tarafından New York’ta gerçekleştirilen törende uluslararası insancıl ve hayırsever katkıları için birer ödülle onurlandırıldılar.

Haberin Devamı

Geçen yıl Türkiye sınırında yaşanan şiddetten kaçmakta olan göçmenlere yardım amacıyla 2 milyon dolar bağış yapan Ulukaya, dünya genelindeki mülteci ve göçmen krizine çözüm getirmek amacı ile “The Giving Pledge” kapsamında, mal varlığının büyük bir kısmını bağışlayacağını duyurmuştu. Bu sözünü yerine getirmek için Tent (Çadır) adını verdiği kişisel vakfını kuran Ulukaya, ABD’deki fabrikalarında da 600 kadar mülteciye iş veriyor. Tent, göçmen ve mültecilerin sorunlarına dikkat çekecek ve bu insani krizin sona ermesine yardımcı olmak amacı ile alınacak önlemlere destek sağlayacak. Chobani aynı zamanda şirket kârının %10’unu daha fazla kişiye daha sağlıklı gıda sağlamaya çalışan organizasyonlara bağışlıyor.

12 BİN ÖĞRENCİYE BURS

Ulukaya törende davetlilere de seslenerek; “ Eğer paranız varsa, bağış yapın. Eğer zamanınız varsa, verin. Eğer bir sesiniz varsa, onu yükseltin. Dünyanın  bu milyonlarca mülteciyi yabancı değil, komşu olarak görmesine yardımcı olun. Onlar yiyecek ve barınak,güvenli yaşam ve sığınma hak ediyor. Ama her şeyden önce onlar da hepimizin istediği gibi iyilikle, sevgiyle ve onurlu saygı görmek istiyorlar” dedi. Girişimci, iş adamı ve hayırsever Hüsnü Özyeğin ise Türkiye’de eğitim, sağlık ve kırsal kalkınma alanlarını destekleme ve sosyal eşitsizliği yok etme odaklı 420 milyon dolar üzerindeki yatırımları ile uluslararası övgü kazandı.  Özyeğin, 65 okul ve kız öğrenci yurdu açmış, aynı zamanda mali desteğe ihtiyacı olan 12 binin üzerinde öğrenciye burs verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!