Özyeğin Üniversitesi’nden Dünya Barış Gününde Anlamlı Etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Özyeğin Üniversitesi’nden Dünya Barış Gününde Anlamlı Etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 15:20

Özyeğin Üniversitesi’nde Fidanlar Dünya Barışı İçin Dikildi

Haberin Devamı

Özyeğin Üniversitesi Dünya Barış Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Akademik başarıya sahip olmalarının yanı sıra, sosyal sorumluluk bilincine sahip, duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Özyeğin Üniversitesi’nin öğrenci, akademisyen ve idari çalışanları uluslararası online global çevre programı ENO kapsamında, dünya barışı, çevre ve sürdürülebilirlik için fidan dikti. Barış ve sürdürülebilir gelişim için çevreyi koruyarak ve ağaç dikerek çalışan online global çevre programı ENO’ya Türkiye’den katılan ilk ve tek üniversite olan Özyeğin Üniversitesi, 2014 yılından bu yana ağaç dikerek programa destek oluyor.

 Özyeğin Üniversitesi’nin öğrenci ve çalışanları Dünya Barış Günü’nde uluslararası online global çevre programı ENO (Environment Online) kapsamında, dünya barışı, çevre ve sürdürülebilirlik için fidan dikti. Katma değer yaratan yenilikçi eğitim modeli ile mezunlarının farklılaşarak öne çıkmasını hedefleyen Özyeğin Üniversitesi, sosyal sorumluluk projeleriyle de öğrencilerinin tam donanımlı dünya vatandaşları olmalarını amaçlıyor.

Haberin Devamı

KAMPÜSTE YEŞEREN BARIŞ KORUSU

ENO’ya Türkiye’den katılan ilk üniversite olan Özyeğin Üniversitesi 2014-2015 ve 2015-2016 akademik yıllarının açılışlarında gerçekleştirdiği fidan dikme etkinlikleri ile ENO Sürdürülebilirlik ve Barış Korusunu oluşturdu ve ağaç dikimini bir gelenek haline getirdi. Geçtiğimiz yıl ENO (Environment Online) kapsamında, “barış, çevre, sürdürülebilirlik” konularını kapsayan uluslararası çevre projesi “ENO Treelympics” ödül törenine ve seminerine de ev sahipliği yapan Özyeğin Üniversitesi’nde bu yıl dikilen fidanlar ile birlikte kampüsteki barış fidanları sayısı 1000’i aştı.

Öğrenci, akademisyen ve idari çalışanlarla birlikte ağaç dikimine katılan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Bizim için eğitim, akademik başarıdan ve ders notlarından ibaret değil“ diyerek şöyle devam etti:

DÜNYA ÜLKELERİYLE AYNI ANDA

“Spordan sanata, bilimden felsefeye her alanda tam donanımlı dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Özyeğin Üniversitesi olarak 360 derece öğrenci gelişimi yaklaşımı doğrultusunda eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizin dünya ve çevre sorunlarına duyarlı bireyler olmasını istiyoruz. Bu eğitim felsefemiz doğrultusunda iki yıldır,sürdürülebilir kalkınma hedefiyle oluşturulmuş küresel bir ağ olan Environment Online–ENO’ya destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik ile her yıl dünya çapında 100’ü aşkın ülkedeki binlerce okul ile birlikte barış fidanları dikiyoruz. Bu konuda diğer üniversitelere öncülük ettiğimiz için de gururluyuz. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’den daha çok sayıda üniversitenin katılımıyla bu etkinliği gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bugüne kadar, okullar ve ENO Yeşil Şehirleri, 20 milyonu aşkın ağaç dikti ve hükümetlerin de desteğiyle, 100 milyon ağaç dikmeyi hedefliyor. Onların da desteğiyle bu hedefi büyük olasılıkla 2017'nin sonuna kadar gerçekleştirmiş olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!