ABD'li senatörler Türkiye'den özür talep etti

Güncelleme Tarihi:

ABDli senatörler Türkiyeden özür talep etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 11:21

ABD'de Cumhuriyetçi Parti üyesi senatörler Ted Cruz, Marco Rubio ve Tom Cotton, yayımladıkları açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti esnasında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önünde yaşanan olaylar nedeniyle Türk hükümetinden özür talep etti.

Haberin Devamı

ABD basınına yansıyan haberlere göre, söz konusu üç senatör tarafından yayımlanan açıklamada, "Washington'daki Türkiye Büyükelçiliği'nin dışında yaşanan olayları kınıyoruz" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, herhangi bir Türk yetkilinin olayları karışması durumunda Türk hükümetinin özür dilemesi gerektiği ifade edildi. Açıklamanın altına imza atan Texas Senatörü Ted Cruz ve Florida Senatörü Marco Rubio, başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak için yarışmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti esnasında gerçekleşen olayların ardından Dışişleri Bakanlığı ve Gizli Servis ile birlikte olaylara karışanları tespit etmeye çalıştıklarını bildiren Washington Polisi, “Türk Büyükelçiliği rezidansı önünde tanık olduklarımız Amerikan Anayasası’nın birinci maddesiyle çelişen görüntülerdir” açıklamasında bulunmuştu. Amerikan anayasasının birinci maddesi barışçıl protesto özgürlüğünü de kapsayacak şekilde ifade özgürlüklerinin tümünü garanti altına alan madde olduğu biliniyor. 

ABDli senatörler Türkiyeden özür talep etti


SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!