Öztekin: OHAL hukuksuzluk hali değildir

Güncelleme Tarihi:

Öztekin: OHAL hukuksuzluk hali değildir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 14:57

Öztekin: OHAL hukuksuzluk hali değildir

Haberin Devamı

Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)

Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin, OHAL durumunda yaşananları değerlendirdi.

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, düzenlediği basın toplantısındaz, OHAL durumunda yaşananları değerlendirerek, OHAL "hukuksuzluk hali değildir" diyerek, şöyle konuştu:

"Anayasal Düzeni yok etmek, seçilmiş bir Cumhurbaşkanını ve İktidarı devirmek amacıyla yapılan hiçbir girişimin kabul edilmesi mümkün değildir ve bu eylemleri yapanlarla "hukuk" içersinde sonuna kadar mücadele edilmelidir. Fakat ne yazık ki gelinen aşamada , bu mücadelenin fırsata dönüştürüldüğü, OHAL KHK'leri aracılığı ile hukukun askıya alınıp rejimin temel değerlerinin yok edildiği, teokratik/ totaliler/otoriter bir rejimin dayatıldığı görülmektedir. Maalesef OHAL, artık kalıcı bir hukuksuzluk halini almıştır. OHAL'in gerekli kılmadığı konularda çıkarılan KHK'ler, kanun hükmünde değil kanun üstünde anayasa üstünde hüküm ifade eder hale gelmiştir. Yurttaşların avukatlar aracılığı ile kullandığı savunma hakkı fiilen zaten sıkıntılı iken OHAL KHK'leri adeta yok edilmiştir."

Yeni anayasa ve başkanlık istemini Öcalan'ında istediği bir sistem olduğunu söyleyen Öztekin, "yeni anayasa da laiklik, Atatürk ilke, Türk Milleti kelimeleri yoktur. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ülkenin şu anda geldiği durumu ilizyon gibi düzeltmeyecektir. Bu bir hipnoz ve algı yönetimidir" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!